Huzurevi'nin işletmecisi Feyza Meral ise Fuat Özmen'in huzuru bozduğunu öne sürerek, dayak olayının yaşanmadığını söyledi.
İddiaya göre olay, Güzeloba Mahallesi'nde bulunan özel bir yaşlı bakımevinde meydana geldi.
Bakımevinden polisi arayan engelli Fuat Özmen, yurt müdürü ve iki bakıcının kendisini dövdüğünü ve yerlerde sürüklediği ihbarında bulundu.
Olay üzerine bakımevine gelen polisler, Özmen'i bakımevi kapısı önünde tekerlekli sandalyede otururken buldu.
Yöneticilerden şikayetçi olduğunu söyleyen Özmen, iki polisin yardımı ile tekerlekli sandalyeden indirilerek ekip otosuna bindirildi. Demircikara Polis Merkezi'ne getirilen Özmen, yine iki polisin kucağında ifade vereceği ikinci kata çıkartıldı.
"Müdür ve iki görevli dövdü"
Bakımevinde hemen her yaşlının sürekli dövüldüğünü ileri süren Özmen, "Beni döven müdür ve iki görevliydi. Yapmadıkları işkence kalmadı. Nefes darlığım var, bana ilaç vermediler, yatakta yatırdılar. Bütün hastalara aynı eziyeti yapıyorlar. Çayların pisliğini doldurup hastalara yedirdiler. Bugün de dövdüler" dedi.
"Tekerlekli sandalyeden kendisini attı"
Fuat Özmen'in ardından ifade vermek için polis merkezine gelen huzurevinin işletmecisi Feyza Meral ise Özmen'in SGK anlaşmaları üzerine geldiğini belirterek, geldiği günden itibaren huzursuzluk yarattığını, zaman zaman hemşirelere sarkıntılık ettiğini, sürekli bağırıp çağırdığını öne sürdü.
Meral, "Dayak olayı kesinlikle yoktur. Fuat Özmen bugün tekerlekli sandalyeden kendisini aşağı attı, o yüzden vücudunda ufak tefek ezikler oluştu" diye konuştu.
İfade veren Feyza Meral polis merkezinden ayrılırken, Fuat Özmen ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı huzurevine yerleştirildi.