Söke Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç, Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi, Kadın Sığınma Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği temsilcilerinin de bulunduğu basın toplantısında açıklamayı Söke Kadın Meclisi Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Sevinç Barlas yaptı.

Türkiye"de nüfusun yüzde 12"sini oluşturan 8.5 milyon engellinin olduğunu vurgulayan Söke Kadın Meclisi Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Sevinç Barlas, herkesin yanı başında veya sokağında yaşayan bu engellilerin fark edilmediklerini söyledi. Eğitim, Sağlık, tedavi, iş, aş, umut ve el uzatılmasını bekleyen kendi sessizliklerinde unutulmuş engellilerin olduğunu hatırlatan Sevinç Barlas; “Kendi hayatımıza dönüp nerelerde yaşamı gerektiği gibi yaşayamadığımıza bakmalıyız. Engelli olmayanlara göre yaşamında başarılar elde etmiş nice engellilerimiz var. Çünkü onlar yaşamlarını olması gerektiği gibi yaşıyor. Yaşamı olduğu gibi yaşayamamak da engelli olmaktır” dedi.
Rakamlara bakıldığında genel nüfusun yüzde 12"si 8.5 milyon insanın engelli olduğunun görüldüğünü ancak sokakta, mecliste, okullarda engellileri göremediğini belirten Söke Kadın Meclisi Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Sevinç Barlas; “Yasaların değişmesi veya yasaların çıkarılması yeterli değil. Toplum olarak engelliler ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bireysel, kurumsal ve toplumsal çalışmalarımızı bu güzel hedefte birleştirmek umuduyla” diye konuştu.