Hasanefendi Mahallesi"nde bulunan dernek binası önüne bırakılan ekmek dolapları, garibanların ve çaresizlerin umudu oldu. Her gün dolaplara dizilen ekmekler sayesinde sadece dernek yetkililerin bildiği yüzlerce insan karnını doyuruyor.
Dünyada en büyük sorunlardan birinin açlık sorunu olduğunu belirten Dernek Üyesi ve gönüllü çalışanlardan Yüksel Tilki, bu uygulama sayesinde hem hayırseverlerin yardımlarının en uygun yere ulaştığını, hem de bir ekmeğe muhtaç kişilerin her öğün ekmeğe kavuştuğunu belirterek, uygulamanın daha da genişletilmesini istedi.
“ARTIK KURU EKMEK DE OLSA KİMSE AÇ YATMIYOR”
Her ne kadar Aydın gelir düzeyi ve refah seviyesi yüksek iller arasında yer alsa da olmayanın hiçbir şeyi olmadığını ve bir çok kişinin bazı geceleri aç yattığına şahit olduklarını ifade eden Yüksel Tilki, “Acı ama gerçek, aç yatan insanların olduğunu biliyorduk. Bunu bir nebze olsun önlemek amacıyla görüştüğümüz, çeşitli hayırseverlerin desteği ile, dernek binamızın önüne ekmek dolapları koyduk. Yine hayırseverlerin katkısı ve çeşitli fırınların desteği ile alınan ekmekleri bu dolaplara yerleştiriyoruz. Zaten ihtiyaç sahipleri de belli. Herkes gelip buradan ekmeğini alıyor. Alan el ile veren el sadece kalbi manada birleşiyor. Biz de aracılık ediyoruz. Temennimiz Aydın"da bu etkinliğin her mahallede gerçekleşmesidir” dedi.