ABD'nin Nevada eyaletinde dün sona eren 32. Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'na Türkiye, antrenör Şener Arslan yönetiminde 10 sporcuyla katıldı.

Toplamda 39 ülkeden 800 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, bayanlar sol kol müsabakası artı 90 kiloda Süreyya Ayçe ile erkekler sağ kol müsabakası artı 90 kiloda Mustafa Dinleyici dünya şampiyonu oldu. Süreyya Ayçe sağ kol müsabakasında ise gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler 60 kiloda Mehmet Kaya da dünya ikinciliği elde etti.

Bayanlar 60 kilo sol ve sağ kol müsabakasında Macide Üzülmez 2 bronz, sol kolda Mehmet Kaya ile sağ kol 75 kiloda Gökhan Seven ve 90 kiloda Ömer Aydın dünya üçüncülüğü kazandı.

-SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ-

Çankırı'daki Vadi Spor Kulübünün sporcusu Macide Üzülmez'in antrenörü Selehattin Çöpten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üzülmez'in iki kolda da bronz madalya kazanmasından mutlu olduğunu belirterek, ''Üzülmez, birçok başarıya imza atabilecek bir sporcu. Macide, ABD'ye gitmeden önce, orada başarılı maçlar yaparak iyi bir derece alacağını söylemişti, sözünü yerine getirerek, önemli bir başarıya imza attı'' diye konuştu.

Üzülmez'in 50 kiloda olmasına rağmen aynı kiloda bedensel engelli sporcu olmadığı için 60 kiloda yarışmak zorunda kaldığını dile getiren Çöpten, ''Macide, 2010 yılında girdiği tüm mücadelelerde başarılı olarak önemli bir rekora da imza attı. Macide Üzülmez, Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 2 kez Türkiye Şampiyonu, Rusya'da da Avrupa Şampiyonu oldu'' dedi.

AA