Söke Rotary Kulüp tarafından Söke Özel Ege Gelişim Eğitim Okulu"nda eğitim gören engelliler için yapılan oyun odasının yaklaşık 2 bin TL"ye mal olduğu, konunun uzmanları tarafından seçilen 300 civarında oyuncaktan oluştuğu öğrenildi. Söke Rotary Kulüp üyelerinin özellikle eşlerinin büyük katkısı olan oyun odası yaklaşık bir ayda dizayn edildi.

Oyun odasının açılış törenine Söke Belediye Başkan Vekili Mehmet Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Sökeli Rotaryenler ve davetliler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Söke Özel Ege Gelişim Eğitim Okulu kurucu temsilcisi Deniz Erbölükbaş, “Rotary"nin eğitime ne kadar önem verdikleri herkesçe bilinmektedir. Zevkli ve enerjisi yüksek olan oyun salonunun hazırlanmasında emeği geçen Rotary Kulüp Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Rotary Kulübün birçok önemli konuda çok sayıda projelerle Söke"de 22 yıldır hizmet verdiğini söyleyen Söke Rotary Kulüp dönem Başkanı Mahfi İsce; “Son yıllarda eğitim alanında okullarımıza bilgisayar laboratuarı kurmaktayız. Önümüzdeki süreçte Çeltikçi İlköğretim Okulu"na da 25 bilgisayarlı ve yaklaşık 16 bin dolar"lık proje ile ilçemizde bilgisayar laboratuarı olmayan okul bırakmayacağız. Devlet Hastanemize hayati önem taşıyan cihaz bağışlarının yanı sıra ücretsiz sağlık taramaları, öğrencilere burs, okuma-yazma kursları düzenliyoruz. Son yıllarda Söke"ye maddi değeri 100 Bin Doların üzerinde hizmet verdik. Benzer proje ve çalışmalarımız devam edecek. Engelli arkadaşlarımızın zihinsel gelişmelerine yardımcı olmak, el becerilerini arttırmak amacıyla paylaşmayı öğrenecekleri oyun odasını yapmayı başarmaktan dolayı kendim ve kulübüm adına mutluyum” diye konuştu.

Söke Belediye Başkan Vekili Mehmet Çınar yaptığı konuşmasında Söke"ye hzimetlerinden ve katkılarında dolayı Rotary Kulübü"nü kutladı. Törende yapılan konuşmaların ardından Söke Özel Ege Gelişim Eğitim Okulu öğrencileri şiirler okuyup, rant gösterisi sunarken, daha sonra oyun odasının açılışına geçildi.