Tekerlekli sandalyeli engelliler, kaldırımlar engellilere göre dizayn edilmediği için, caddeden gitmek zorunda kaldı. Arka arkaya 42 tekerlekli sandalyenin trafiğe karışmasına sürücüler tepki gösterdi. Ancak hiçbiri neden kaldırımda gidemediklerini sorgulamadı.
Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural ile birlikte 42 tekerlekli sandalyeli engelli, Dönerciler Çarşısı önünde başladıkları protestolarını Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bitirdi. "Sessiz Eylem" adı verilen yürüyüş sırasında, bazı otomobil sürücüleri, tekerlekli sandalyeli engellilere zor anlar yaşattı. Atatürk Caddesi boyunca tekerlekli sandalye ile ilerlemeye çalışan engelli vatandaşlar, kaldırımlar kendilerine göre yapılmadığından dolayı tekerlekli sandalyelerini yol kenarında kullanmaya çalıştı. Engelliler, yarı kaldırıma yarı yola park etmiş sürücülerin arasından zorlukla geçti. Akan trafikte sürücülerin engellilere öncelik vermemesi dikkat çekti. Düşündürücü görüntülerin ortaya çıktığı "Sessiz Eylem", Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile belediye binası önünde görüşen derneğin Şube Başkanı Karavural, isteklerini dile getirdi. Kaldırımların engellilere yönelik dizayn edilmesini, tekerlekli sandalye kullanıcılarına göre iniş ve çıkışların yapılmasını talep eden Karavural, Akaydın'dan söz aldı. Kendisini ziyarete gelen tekerlekli sandalye kullanıcılarına karanfil veren Akaydın, “Sizlerin sorunu tüm toplumun sorunu. Her sağlam insan, bir engelli adayıdır. Sorunlarınıza en kısa sürede çözüm bulacağız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi'nin 490 üyesi olduğunu belirten Şube Başkanı Mehmet Karavural, “490 üyenin, 420'si ortopedik engelli. Yani tekerlekli sandalye kullanıcısı. Yollar veya kaldırımlar bizler için son derece olumsuz şartlarda yapılıyor. Biz de bu kentte yaşayan insanlar olarak en kısa zamanda sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.