CHP’li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın kendilerine sözleri olmasına rağmen, verdiği sözleri tutmadığını ve kendileri ile sert tavırlar içerisinde görüşmeler yaptığını ifade eden aileler “Bizler sizleri mağdur etmeyeceğiz, satışlarını yapacaksınız. Bu sırada çalışmalar ve projeler sürüyor. Sizler için süreklilik sağlanacak dediler. Ancak şimdi tezgahlarımıza izin verilmiyor ve Belediye Başkanı da dâhil yetkili birileri ile görüşemiyoruz. Kendisi bizi gördüğü yerde tersliyor. Konu ile ilgili CHP Genel Merkezini de aradık. Genel Merkeze aşağıda kimse yok demişler, ancak orada bazı engelli vatandaşlara yer verilmiş emsalleri var. Yer verilen 2 vatandaşa neye göre yer veriliyor? Aramızda engel durumu daha ağır olanlar var” dediler.
video-haber.png
Türkiye Büyük Millet Meclisi yasalarına göre; engellilerin sosyal alana dahil edilmesi ve engellilere istihdam sağlanmasına yönelik maddelerin açık olmasına rağmen sözde kaldığını, bu sözde yaklaşımın özellikle CHP’li bir belediyeye yakışmadığını söylediler.

“NEDEN BİZİ MAĞDUR EDİYORLAR”
Bedensel engelli Can Demir (29), “Başkan bu yerleri kime neye göre verdi? Ben 10 senedir orada kendi ürettiğim el işi ürünlerini satıyorum. Yerel yönetim engellilere sahip çıkması lazım, bizler kendi geçimimizi buradan sadece 2 ay içinde kazandığımız para ile sağlıyoruz az da olsa ailemizin üzerinde ki yükü alıyoruz. Neden bizi mağdur ediyorlar?” dedi.

Engelli Abbas Karabulut ise, 6 adet kitabı bulunduğunu, kitaplarında aşk, sevgi, Didim ve engelliler üzerine şiirler yazdığını belirterek “10 yıldır Didim’deyim ve Yalı Caddesinde kitap sattım. İlk defa engellileri eylemde görüyorum. Didim’in öncelikli bir sürü sorunu varken Engelliler mi fazlalık” dedi.
Engelli annesi Sevda Gül Çıtak ise kendilerinin 2 aydır konunun çözüme bağlanmasını beklediklerini Belediye ve Engelliler Derneği ile görüşmeler yaptıklarını ancak sezonunun yarılanmasına rağmen bir muhatap bulamadıklarını belirterek “Benim çocuğum okulların fiziki yapısı uygun olmadığı için evde eğitim görüyor ve buradan kazandığı para ile kendi ihtiyacını kendi karşılamış oluyor. Ben işin maddi boyutundan çok manevi boyutundayım; çocuğum stantta hem insanlarla iç içe oluyor hem de kendi bir başarı elde etmiş oluyor. Ben bunu anlatmaya çalıştığımda Belediye Başkanı tarafından ‘demogoji yapmakla’ suçlandım” dedi.

ÖNCE YOK, SONRA TOPLANTIDA
Eylemle ilgili olarak konuyu haber yapan basın mensuplarının görüş almak için ulaşmaya çalıştıkları Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ile ilgili Didim Belediyesi sekreterliği önce ‘Başkanın belediyede olmadığını ve dışarıda toplantısı olduğunu’ söylerken bir saat aradan sonra ise ‘Belediye de toplantıda’ denildi. Basın mensupları konuyu Belediye Başkanı Salih Bankoğlu’na iletti. Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, konuyu bildiğini Belediye Başkanına ileteceğini söyledi. Toplam 2 saat aradan sonra Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu gazetecilere “Konuyu Başkana ilettim. Kendisi bir açıklama ve görüşme yapmayacak. Engellilerle ilgili aynı uygulama sürecek şu an değişen bir şey yok” dedi.

3 Saat Belediye bahçesinde sorunlarının çözülmesini iletmek amacıyla yetkili birini bekleyen engelliler ve aileleri muhatap alınmadıkları için eylemlerini sona erdirdiler ve haklarını arayacaklarını belirttiler.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!

engellilerden-didim-belediyesi-onunde-oturma-eylemi.jpg