Söke ilçesinde yaşayan engelliler, askerlik heyecanı yaşamaya başladı. 15 Mayıs günü İlçe Garnizon Komutanlığı"nda 1 günlük sembolik askerlik görevlerini yerine getirecek olan engelli gençlere kına eğlencesi yapıldı.
Söke Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi tarafından gerçekleştirilen kına eğlencesinde engelli gençler aileleri ve okul öğretmenleri ile birlikte doyasıya eğlendi. Söke Harikalar Dünyası Parkı"nda gerçekleştirilen eğlencede engelli asker adaylarının velileri duygulu anlar yaşadı. Engellilerin asker eğlencesinde boyunlarına bağladıkları “o şimdi asker” yazılı yemeniler dikkat çekti.
Diğer taraftan etkinlik kapsamında okul yararına açılan kermeste veliler ve Söke Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi eğitimcilerinin yaptığı yemekler satışa çıkarıldı.
Söke Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi Müdürü Hüseyin Şanlı yaptığı açıklamada; “Her yıl engelliler haftası nedeniyle gerçekleşen etkinliklerimiz bu yıl yine yapılıyor. Son yıllarda yaptığımız geleneksel asker eğlencemizi bu yıl yapmaktan dolayı engellilerimiz kadar bizde heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi.