Engelli çocuklar ve gençler tarafından 4 gün önce düzenlenen Yılbaşı Partisine AK Parti Aydın Milletvekili A.Gülktekin Kılınç ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Üyeleri de katıldı.
Emel Sevil, Nurten Öztürk ve Ömer Elçin tarafından Nazilli Belediyesi Eğitim İletişim Merkezi’nde yılbaşı partisi düzenlendi. Engelli çocuk ve gençlerin yanı sıra ailelerinin de katıldığı partide, davetliler doyasıya eğlendi. Yeni yılda tüm engellilere başarılar ve mutluluk dileyen Nazilli Ortopetik ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Tunç Ercan, engellilerin herkesten ilgi duyduğunu ve onlarla ilgilenilmesi gerektiğini söyledi. Ercan; “Yılbaşını 4 gün öncesinden kutladık. Yılbaşı gecesi çoğumuz ailelerimizle olmak istiyoruz ve bu birlikteliği bulamayacağımızı düşündük. Birkaç arkadaşımızın girişimi ile güzel vakit geçirerek, eğlenme fırsatı bulduk. Telefonla arayarak davet ettiğimiz vekilimizde sağ olsun bizi kırmadı ve hemen eğlencemize gelerek bizleri onurlandırdı. Kendisine ve engelli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2012 yılı hepimize mutlu ve sağlıklı bir yıl olur” dedi.
AK Parti hükümetinin sosyal devlet olmanın gereği olarak toplumdaki bütün engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarını hızla sürdüğünü ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç da; “Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmeleri; birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir. Devletimiz, milletimizle el ele vererek, engelli-engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter koşullar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük amacımızdır. 2007 yılında yürürlüğe giren düzenlemeyle engellilere evde bakım hizmetinden yararlananların sayısı, 2011 yılı itibariyle 30 binden 340 bin 849 kişiye yükseldi. Bu kişiler, asgari ücret tutarında evde bakım ücreti almaktadır. her şeyden önemlisi bir insanın önce kafasındaki engelleri atması lazım. Bizler büyük kahkahalarda mutluluğu ararken, engelliler küçücük bir tebessüm ile mutlu olabiliyor. Engelli çocukların ve bireylerin mutluluğu beni de mutlu ediyor. Yeni yılda herkesin yüzünde bir gülücük açsın. Hep birlikte engelleri aşalım” şeklinde konuştu.
Engelliler tarafından hazırlanan böreklerin tadına bakan Milletvekili Kılınç, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılınç, daha sonra ise çalan müzik eşliğinde engellilerle dans etmeyi de ihmal etmedi.

75.jpg