Firma sahibi Taner Yıldırım, ürettikleri banyo dolabında yerden 46 santimetre yükseklikte, çekmece şeklinde, önünde oturak bulunan lavabo bulunduğunu söyledi. Patent almalarının ardından üretime başladıklarını belirten Yıldırım, İslam ülkelerinin yanı sıra yaşlı nüfusunun ağırlıklı olduğu Avrupa'da geniş bir pazar bulunduğunu kaydetti.
Yıldırım, Ar-Ge çalışmasıyla geliştirdikleri ürünü ''akıllı banyom'' adıyla fuarlarda tanıttıktan sonra ihracata yönelik siparişler almaya başladıklarını ifade etti. Ürünün özellikle İslam ülkelerindeki yaşlılara ve engellilere abdest sırasında kolaylık sağladığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
''Banyo lavabosunun altına çekmeceli dolap yerleştirdik. Çekmeceyi çektiğinizde ikinci bir lavabo ile önünde oturağı geliyor. Engelliler ve yaşlılar oturarak ellerini ve ayaklarını yıkayabiliyor, rahatlıkla abdest alabiliyor. 'Akıllı banyom'u öncelikle İslam ülkelerine pazarlamayı düşünüyorduk ancak patentini aldığımız ürüne özellikle yaşlı nüfusun fazla olduğu Avrupa ülkelerinden yoğun talep var. Şu anda ihracat bağlantılarımız sürüyor. Kısa zamanda ürünlerimizi göndereceğiz. Yurt dışında katılacağımız fuarlarda da tanıtımı sürdüreceğiz.''
Piyasada bu nitelikte, az yer kaplayan, kullanımı kolay bir ürün olmadığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
''Normal bir lavabonun yerden yükseliği 85 santimetre olduğundan yaşlılar ve engelliler, kişisel temizliklerini yaparken zorluk çekiyorlar ya da başka birinin yardımına ihtiyaç duyuyorlar. Ürünümüz 46 santimetre yüksekliğinde ve oturarak lavaboyu kullanma imkanı veriyor. Ayrıca çocuklar için de kullanımı çok rahat bir ürün.''
Yıldırım, ürünün uzaktan kumandalısını geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, ''Ülkemizde engellilere yönelik ürünler yeni yeni planlanıyor. Biz de hedef kitlemizi engelliler olarak belirledik, onların yaşamını kolaylaştıracak ürünlere ağırlık veriyoruz'' diye konuştu.