Protestocuların polis kordonunu kırmaya çalışması sırasında bazı kişiler yaralandı. Özel polis birimleri, protestocuların Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu alana girmesini engellemek için biber gazı kullandı.
Bolivyalı engelliler kendilerine yılda 400 dolara yakın bir ödenek sağlanmasını istiyorlar. Engelleilerin halen aldıkları yardımsa, bunun yüzde 30'u düzeyinde.
Çoğu tekerlekli sandalye ya da koltuk değnekleriyle yol alan 50 dolayında engelli protestocu bu 100 gün boyunca, 1500 km. katetti ve yol boyunca karşılaştıkları insanların yardımlarıyla yaşadı.
La Paz'daki protesto sırasındaysa, engellilerin karşısına Cumhurbaşkanlığı Sarayı alanına giden yolu kapatmış olan özel eğitimli polis birimleri çıktı. Protestocular, barikatı, ellerindeki koltuk değnekleri ya da sopalarla polislere vurarak kırmaya çalıştı.
Protestocular arasında bulunan Domitila Franco, BBC'ye, "iki yakasını bir araya getirmekte çok zorlandığını" anlattı.
Tekerlekli sandalyeye bağımlı olan Franco, "Engelli bir insan olmak çok zor birşey. Kocalarımız bile, bizden utandıkları için bizi terkediyor. Dört çocuğuma kendi başıma bakıyorum. Başkalarının çamaşırlarını yıkayarak, ütü yaparak, ne yapabilirsem onunla geçinmeye çalışıyorum." dedi.
BBC muhabiri Mattia Cabitza, Bolivya'da engellilerin yaşamının hiç kolay olmadığını kaydediyor; ülkede birçok binanın engellilerin girebilmesi için uygun olmadığını, engellilerin çoğunun okula ya da işe gidemediklerini belirtiyor.