Anlamlı açılışta, hem sevinç hem gözyaşı vardı. Bugüne kadar sadece bir salondan oluşan dernekte eğitim gören engelliler, modern bir tesise kavuşmanın mutluluğunu yaşarken konuşmalarıyla ziyaretçileri ağlattı.

Kuşadası Özürlüler Derneği tarafından 2004 yılında inşaatına başlanan Kuşadası Erdoğan Öven Özürlüler Köyü"nün açılış töreni büyük ilgi gördü. Yağmur nedeniyle bina içine alınan açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile kalabalık bir davetli topluluğu ve Kuşadası"nda yaşayan özürlü vatandaşlar katıldı.

Gönüllü eğitmenlerin katkısıyla 6 yılda Açık Öğretim Fakültesi'ni bitiren yürüme engelli Gültane Erdoğan, kepini havaya fırlatarak mezuniyetini kutladı. Özürlü Gültane Erdoğan aynı zamanda açılışın sunuculuğunu da üstlenirken, davetlilerden alkış aldı. Kuşadası Erdoğan Öven Özürlüler Köyü"nün açılışında konuşan Kuşadası Özürlüler Derneği Başkanı Canan Güler, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası'nda yaşayan yabancılar, Kuşadası"ndaki sivil toplum örgütü, oda ve derneklerin destek verdiği proje için, bir çok kez konser, kermes ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek inşaatı tamamladıklarını belirtti. Hayırsever Erdoğan Öven'in Kirazlı Köyü yolunda 992 metre imarlı arsasını derneğe bağışlaması üzerine projeye adım attıklarını hatırlatan Güler, '' Bugün çok büyük bir gururu yaşıyoruz. Hizmete giren tesisten Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ve bir çok belde ile köyden gelen özürlü öğrenci yararlanacak. Özürlü çocuklar yeni eğitim ve öğretim yılında burada ders almaya başladı. Kuşadası Belediyesi katkıların yanında bahçe ve çevre düzenlemesi ile yol çalışmasını yaptı. Bina dışında, yüzme havuzu ve bahçede eğitim için alan yapacağız. Bina içinde atölye, beden eğitim alanı, eğitim odası, çok amaçlı salon ve idari ofisler yer alıyor. Özürlüler köyü projesini hayata geçirmek için bizim yanımızda mücadele eden, emeği ve yardımı geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası Özürlüler Derneği"nin çok önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiğini belirterek, “ Özürlüler Köyü ve Özürlüler Derneği"ne katkılarımız sürecek. Bu projenin hayata geçmesine destek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Kuşadası Özürlüler Köyü"nün tüm kesimler tarafından örnek alınması gereken bir proje olduğunu belirterek, böylesine önemli bir projeyi Kuşadası"na kazandıran Özürlüler Derneği ile katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve özürlüler köyü arsasını bağışlayan hayırsever Erdoğan Öven olmak üzere çeşitli kişi ve kuruluşlara katkılarından dolayı plaket verildi. Açılış son bölümünde ise tamamı özürlü gençlerden oluşan halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Özürlü folklorcular gösterinin ardından ayakta alkışlandı.