Türkiye’de genelinde her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kuruluş tarihi olan 29 Haziran günü İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılış töreniyle gerçekleştiriliyor. Her ilde olduğu gibi ilimizde de 29 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 16.00’da Efeler Atatürk Spor Salonunda Ücretsiz İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirilecek.

Çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlerimize spor kültürünü yerleştirmek amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları 22 branşla Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine yaz döneminde de ara vermeden devam edecek.

Yoğun bir talebin olduğu yaz spor okulları; Cimnastik, Güreş, Voleybol, Tenis, Bocce, Boks, Badminton, Futbol, Karate, Atletizm, Wushu, Judo, Hentbol, Halter, Atıcılık, Okçuluk, Basketbol, Taekwondo, Masa Tenisi, Geleneksel Spor Dalları (Rahvan), Dart ve Yüzme (ücretli) branşlarında çalışmalar gerçekleştirilecek.

İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları açılış töreninde branşların ve antrenörlerin tanıtımı yapılacak. 29 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 16.00’da Efeler Atatürk Spor Salonu yaz spor okullarının açılış töreninde cimnastik, karate, wushu ve judo branşlarında sporcular gösteri yapacak.