Kuşadası İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Behire Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel Kuşadası Pamuk Bakım Merkezi'nde rehabilitasyon gören 18 yaş ve üzeri bedensel ve zihinsel engelliler için mesleki beceri kursu olarak ''Kokulu Sabun Yapımı Kursu'' açtıklarını belirtti. 
     Merkezde haftanın 3 günü güzel sanatlar eğitmenleri tarafından verilen kursta 45 engelli bireye, kokulu sabun yapımının öğretildiğini kaydeden Yıldız, kursiyerlerin bu süreçte yaptıkları sabunların kurs sonunda düzenlenecek kermesle satışa sunulacağını bildirdi. 
     Özel Kuşadası Pamuk Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Arzu Çelik de yaklaşık 8 ay önce faaliyet başladıklarını ve halen 160 öğrenci kapasitesine sahip olan merkezlerinde 95 engelliye hizmet verdiklerini söyledi. 
     Merkezlerinde engellilerin rehabilitasyonuna yönelik yapılan faaliyetlerin yanı sıra halk eğitim desteğiyle çeşitli kurslar düzenlediklerini belirten Çelik, son olarak düzenledikleri kursla da öğrencilerinin hem becerilerini geliştirdiklerini hem de eğlenceli zaman geçirdiklerini ifade etti.