Sergi Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından açıldı. İki gün süren serginin ardından Belediye Meydanında hazırladıkları çalışmaları satışa çıkaran öğrenciler, satıştan elde ettikleri gelirle okula destek oldular. 23 yaşındaki spastik ve zihinsel engelli Alev Acar"ın yapmış olduğu tabloyu Başkan Alıcık 50 TL"ye satın aldı.
2001 yılında Nazilli İlköğretim Okulu olarak açılan okula daha sonra İş Okulu ilave edildiği ve o yıldan bu yana geçen sürede 7 sergi açtıkları belirlenen okulun bu yılki son sergisi ile okula gelir elde etmek istendiği belirtildi. 57 ilköğretim ve 25 İş Okulu öğrencisinin öğrenim gördüğü okulda 6 öğrenciye bir öğretmen düştüğü ifade edildi. Bu yıl açılan sergide öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladıkları el işi, yağlı boya, üç boyutlu atık malzeme resim çalışmaları ve çeşitli el emeği eserler sergilendi. Toplam 600 eserin sergilendiği serginin üçüncü ve son gününde belediye meydanında açılan stantta satış yapan öğrenci ve öğretmenler, halk tarafından büyük bir ilgi gördü.
Standı gezen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, daha önceden ayırtmış olduğu Alev Acar"ın Mozaik tablosunu 50 TL vererek satın aldı. Öğretmeninin aracılık yaparak aktardığı Alev çok mutlu olduğunu ifade ederek “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu etti. Onu çok seviyorum” dedi.
Başkan Alıcık ise okulda öğrencilerin hazırladığı eserleri ve çalışmaları en iyi şekilde değerlendirmek için çalışma başlattıklarını ifade etti.