1994'te engellilere sağlanan ÖTV imkânına benzer bir iyileştirme Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kararında yer aldı.
 
Mahkeme, görme engelli bir vatandaştan alınan 5 bin liralık Katma Değer Vergisi'nin (KDV) iadesine hükmetti. Bunun emsal teşkil edeceğine dikkat çeken Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İlimdar Boztaş, kararın genel içerik kazanması için 30 gün içinde mahkemeye müracaat edeceklerini söyledi. Söz konusu dava, görme engelli Cuma Balpetek'in başvurusu üzerine açıldı. Satın aldığı otomobili için Katma Değer Vergisi dahil 35 bin lira ödeme yapan Balpetek, önce vergi dairesine gitti. 5 bin liralık KDV'nin iadesini istedi. Ret cevabı alınca mahkemenin yolunu tuttu.
 
Görme engelli Cuma Palpetek, vergi dairesinden aldığı ret cevabı üzerine KDV iadesini avukatı Ömer Faruk Üstündağ aracılığıyla İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, davanın ardından KDV Kanunu'nun 17. maddesinin 4. fıkrasına 1 Temmuz 2005'te 5378 sayılı kanunun 32. maddesiyle eklenen 's' bendini gerekçe göstererek görme engelli vatandaşın hakkının iadesine karar verdi. İlgili maddede engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük hayatları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının KDV'den istisna tutulmaları yer alıyor.
 
Kararın ardından engelli vatandaştan tahsil edilen 5 bin liralık KDV, mahkeme masrafı ile birlikte kendisine iade edildi. Avukat Üstündağ, mahkemenin vermiş olduğu kararın 'emsal' niteliği taşıdığını belirterek, engellileri daha cesur olmaya davet etti. Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın ardından gözler, binlerce engelli vatandaşı temsil eden derneklere çevrildi. TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş, mahkemenin kararının kendileri için bir emsal niteliğinde olduğunu, 30 gün içinde mahkemeye gideceklerini ifade etti