Gözaltına alınanlardan belediye çalışanı engelli M.K.’nın örgütün elebaşı olduğu ve uyuşturucu trafiğini sağladığı iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ay boyunca sürdürülen teknik takip sonrasında piyasaya uyuşturucu temin eden suç örgütüne operasyon düzenlendi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla 'Uyuşturucu Madde Ticareti ve Sokak Satıcılığı' yapan suç örgütüne yönelik Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde ve Adıyaman'ın Çelikhan, Gölbaşı ve Besni ilçesinde düzenlenen eşzamanlı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

 

Operasyon kapsamında, Y.Ç, A.Ç, M.S, M.G. Gaziantep, S.G. Kahramanmaraş, F.K. Malatya, H.S. Mersin, M.K. Şanlıurfa, H.K. Diyarbakır, A.P, N.A. Çelikhan, H.E, E.K, Ş.K. Gölbaşı, H.A, M.A, H.O, M.K, Ş.B, G.S, G.A, Ö.S, A.K, M.G, K.D, H.L, A.S, M.B ve S.T. Besni ilçesinde yakalandı. Operasyon kapsamında iki kişinin araması devam ediyor.

Gözaltına alınan Besni Belediyesi’nde işçi olarak çalışan engelli M.K'nın suç örgütünün elebaşı olduğu, uyuşturucu trafiğini sağlayarak, satıcılara dağıttığı iddia edildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından ifadeleri alınan şüpheliler Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nden geniş güvenlik önlemi altında polis otosuna bindirilerek Besni Adliyesi'ne sevk edildi.

Elleri ve ayaklarının üzerinde yürüyen engelli uyuşturucu baronu M.K, suç örgütünün en önünde polis otosuna bindirildi.