Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapmasında, Aydın Hacı Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri öğlen yemeğinde bir araya geldi. Köfteci Dede’de buluşan öğrenciler hem yemek yedi, hem de gönüllerince eğlendi. Etkinlik hakkında bilgi veren Hacı Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Yılmaz, “Engelliler Haftası çerçevesinde okulumuzun öğrencilerine yönelik farklı bir etkinlik yapmak istedik. Köfteci Dede’nin işletmecisi Fevzi Eryalçın ile görüştük. Kendileri bu etkinliğe çok sıcak bakarak bizi konuk etti. Bundan dolayı da kendilerine kurumumuz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Okullarından orta ve ağır zihinsel öğrencilerin eğtim gördüğünü hatırlatan Yılmaz, “Okulumuzda 85 öğrencimiz bulunuyor. Orta ve ağır zihinsel engelli öğrencilerimiz olduğu için 4 öğrenciye 1 öğretmen şeklinde eğitim veriyoruz. Özellikle öğrencilerimizin bu tür yerde bir araya gelerek yemek yemeleri hem onlar için hem de bizim için çok önemlidir. Çünkü bu tür öğrencilerimiz maalesef ki toplum tarafından kabul edilmeyen çocuklardır. Böyle bir yerde bir arada bulunup yemek yemeleri onları çok mutlu etti” diye konuştu.
“HEPİMİZ BİRERER ÖZÜRLÜ ADAYYIZ”
Engelli öğrencilere yemek ikram eden Köfteci Dede’nin işletmecisi Fevzi Eryalçın da, her insanın özürlü adayı olduğunu söyleyerek, “Aslında hepimiz birer özürlü adayıyız. Bu tür öğrencilerimizi, çocuklarımızı toplumdan ayırmak yerine, onları topluma kazandırmak asıl görevlerimizden olmadır. Biz onların güzel bir gün yaşamaları için böyle bir etkinlikte yer almak istedik. Köfteci Dede olarak bu tür etkinliklere ağırlık vermeye gayret ediyoruz. Çocukların utluluğu bizleri de çok mutlu etti” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg