İngiliz Gönüllüler Grubu tarafından alınan akülü tekerlekli sandalye, Söke’nin Sazlı Beldesinde 28 yaşındaki Murat Şimşek’e ulaştırıldı.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ilçe bazında yapılan yardımlardan ve gerçekleştirilen çalışmalardan elde edilen gelirlerle sağlanan akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak İngilizlerden oluşan Gönüllüler ve Chatty Chichks Grubu tarafından 2. el eşya satışı ile alınan akülü araçlardan birini dernek üyesi olan ve bir yıldır akülü araç bekleyen 28 yaşındaki Murat Şimşek’e ulaştırdı.

Sazlı Beldesinde ikamet eden bir kaza sonucu yürüme engelli olan Murat Şimşek’in derneğe kaydolarak akülü araç talebini dile getirdiğini belirten dernek Başkanı Bedri Altıntaş “Bu genç arkadaşımız daha önce kullandığı tekerlekli araç ile ailesine bağımlı olduğunu ve bu durumdan dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek bizden akülü araç istedi. Bizde derneğimize yapılan 3 araçtan birisini kendisine vermeyi uygun gördük. Derneğimizde halen sırada bekleyen ve akülü araca ihtiyacı olan 14 arkadaşımız var. Umuyorum ki Didim halkının göstereceği duyarlılık sonucunda bekleyen arkadaşlarımızı da kısa sürede akülü araçlarına kavuşturur, engellerini bir nebze de olsa kaldırırız” dedi.

Akülü aracına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan genç Murat Şimşek ise derneğe teşekkür ederek “ Derneğe üye olduğumda ne yapıyorsunuz diye sormuştum. O zaman elde edilen gelirlerle engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı söylenmişti. Bende dışarı çıkmak ve bir yere gitmek istediğimde ailemden birilerine bağımı kaldığımı ve onları rahatsız ettiğimi düşündüğümü söyleyerek akülü araç isteğimi dile getirdim. Bana kaydımın alındığını söylediler. Dernek Başkanı Bedri abide öz ağabeyimiz gibi her zaman arayıp soruyordu ama sandalyemin bu kadar sürede gelmesi beni hem şaşırttı hem de sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SEVGİ GÖNÜLLÜSÜ OLABİLİRSİNİZ

Derneğe Didim ve Yöresinden 1000 kadar engelli vatandaşın kayıtlı olduğunu belirten Bedri Altıntaş, Derneğin ‘Sevgi Gönüllüleri’ başlığı altında da kayıt aldığını hatırlatarak “Biz dernek olarak ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız için kermesler, dayanışma yemekleri, konserler ve çeşitli etkinliklerle bütçe oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra dernek bünyesinde bulunan Sevgi Gönüllülerine kayıt olarak aylık 20 lira gibi bir bağışla sizlerde biz engelli arkadaşımızı sevindirebilirsiniz” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png