13 yıldır yatalak kızının tedavisi için mücadele eden anne Gülhan Karaman, zor hayat şartları içinde küçük kızı Fadime Kahraman'ı da okutmaya çalışıyor.
Kızının 10 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle yatalak kaldığını söyleyen anne Kahraman, ''13 yıldır kızımın başında bekliyorum. Tedavi ettirmek ümidiyle tüm mal varlığımı bitirdim. Artık dayanabilecek gücüm kalmadı. Çok zor durumdayım. Devletimizin veya hayırsever vatandaşımızın yardımlarını bekliyorum'' dedi.
Kızına baktığı için devletten 600 lira maaş aldığını belirten Kahraman, ''Kızım da 300 lira alıyor. Aylık toplam 900 lira devletten para alıyoruz ama yetmiyor. Aldığım para kızımın bez parası ve ilaç parasını ancak karşılıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tekstil Bölümünde okumakta olan bir kızım var. Onun masraflarını da yakın çevremdeki akrabalarımdan dileniyorum, onları da bıktırdım. Çalışmak istiyorum ama kızımın başından ayrılamadığım için çalışamıyorum'' diye konuştu.
Yağcılar Köyü Muhtarı Rafet Aydın ise aileyi bu ortamdan kurtarmak için devlet veya hayırsever vatandaşların yardım elinin uzatması gerektiğini ifade etti.
Aydın, ''Aile gerçekten çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Devletin verdiği bakım maaşı kızın giderlerini bile karşılamıyor. Köylü olarak elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama yeterli değil. Bu kardeşimizin bir bakım evine yerleştirilmesi gerekiyor. Yetkililerden isteğimiz sosyal devletin imkânlarıyla bu ailenin güzel bir eve çıkarılmasıdır'' diye konuştu. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

engelli-kizina-13-yildir-yardim-bekliyor-1.jpgengelli-kizina-13-yildir-yardim-bekliyor.jpg