3 Aralık Dünya Özürlüler Günü törenlerle kutlanırken, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya katıldığı bir televiz-yon programında zor bir soru soruldu. Nimet Çubukçu'ya katıldığı bir televizyon proğramında "Hamilesiniz ve çocuğunuzun özürlü olduğunu öğrendiniz. Çocuğu aldırır mısınız yoksa dünya getirir misiniz?"sorusu yöneltildi.

BAKAN'DAN KADER VURGUSU

Beklenmedik soru karşısında şaşıran Devlet Bakanı Nimet Çubukçu kısa bir duraksamadan sonra cevabını verdi. Çubukçu, "Hayır aldırmam. O çocuğu dünyaya getiririm. Çünkü o çocuğun dünyaya gelmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Annelik duygusuyla o çocuğu aldıramam. Çünkü annelik karşılıksız bir sevgidir" dedi.

Çubukçu, engelli olduğu için anne karnındaki bir bebeğin aldırılmaması gerektiğini anlatarak "Bu mantıktan hareket edildiği zaman özürlü insanlara da hayat hakkı tanınmaması gerekir. Ben kadere inanan bir insanım" diye konuştu.

SAKAT DOĞACAĞINA ÖLSÜN

Ünlü Jinekolog Dr. Alp Nuhoğlu, eşi Zeynep Tokuş'un 6.5 aylıkken dünyaya getirdiği bebek için söyledikleriyle tartışma yaratmıştı. Nuhoğlu "Bebeğim sakat doğacağına ölsün" demişti.


DİYANET: ALDIRMAK CAİZ DEĞİL

Diyanet İşleri Başkanlığı, “anne karnında engelli olduğu öğrenilen bir çocuğun aldırılmasının dinen caiz olmadığını” açıkladı. Diyanet Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Doç . Dr. İsmail Karagöz "Diyanet Dergisi"ndeki yazısında konuyla ilgili olarak şunları yazdı: "İnsan ister cenin olsun, ister kötürüm, asla öldürülemez. Erkeğin spermiyle kadının yumurtası döllenip rahime yerleştikten sonra, hiçbir gerekçeyle çocuk aldırılamaz.”

Haber: Yeni Şafak