İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, her ikisi de duyma ve konuşma engelli olan, geçen eylül ayında imam nikahı kıydırıp, birlikte yaşamaya başlayan Mehmet Kılıç ve Emine Sönmez, beraber girdikleri banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlendi. Yakınlarının hareketsiz halde bulduğu çieftten Mehmet Kılıç ölürken, Emine Sönmez'in yaşam mücadelesinin ise sürdüğü bildirildi.

Olay, geçen cuma günü saat 20.00 sıralarında Harmandalı 210 sokak 10 numaradaki evde meydana geldi. Tütün fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışan, doğuştan konuşma ve duyma engelli 42 yaşındaki Mehmet Kılıç, geçen eylül ayında, kendisi gibi engelli 39 yaşındaki Emine Sönmez'le imam nikahı kıydırıp, birlikte yaşamaya başladı.

BANYODA BİRLİKTE BULUNDULAR
İlk kez evlenen ve mutluluklarıyla dikkat çeken Emine Sönmez ile Mehmet Kılıç, evlerinden gelen kokuyu alt kattan duyarak yukarıya çıkan yakınları tarafından banyoda baygın halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Mehmet Kılıç'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Hastanede tedaviye alınan Emine Sönmez'in sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Yapımı henüz tamamlanmamış olan evde, polis ekiplerinin yaptığı incelemede, çiftin şofbenden sızan gazdan zehirlendikleri saptandı. Mehmet Kılıç'ın cenazesi Küçük Çiğli cem evindeki namazın ardından Harmandalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi. DHA