Didim Kent Konseyi bünyesinde yer alan Yabancılar Çalışma Grubu üyeleri tarafından değişik günlerde yapılan ikinci el kermes satışından elde edilen gelir Didim’de yaşayan Engelli Ahmet Gürer’in yüzünü güldürdü. Didim Fevzi Paşa Mahallesinde yaşayan Ali-Ayşe Gürer çiftinin 4 çocuklarından birisi olan doğuştan Gelişim Geriliği hastalığına yakalanan Ahmet Gürer 31 yıl sonra yeniden hayata tutunurken, Kermesten elde edilen gelirle alınan Akülü tekerlekli sandalye Gürer’e teslim edildi. Gürer; çok mutlu olduğunu ve kendisine yardım edenlere teşekkür etti.
Ahmet Gürer’in annesi Ayşe Gürer, oğlunun ilk kez bir arabası olacağını ve yapılan yardımdan dolayı teşekkür ederek, “Ahmet bundan sonra kendisi gezebilecek, sahil kenarına inebilecek. Çok mutluyuz, herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, engellilere yönelik olarak duyarlı vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının yardımlarının önemine değinerek, Kent Konseyi bünyesinde yapılan bu çalışmadan dolayı arkadaşları kutluyorum. Bugün bir arkadaşımız hayata bağladık. Bu önemli bir olay, hepimiz engelli adayı olduğumuzu unutmayalım” dedi.
Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu üyesi Lymner Cole de, yapılan çalışmadan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, “Bu çalışmayı hep beraber yaptık. Ahmet için mutluyuz” diye konuştu.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise, engellilerin önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışmayı sürdürdüklerini kaydederek, şunları söyledi: “Bu çalışmayı yapan Kent Konseyine, Yabancılar Çalışma grubuna ve bizlere her zaman destek veren Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu anlamda vatandaşlarımız duyarlılıklarının daha da artacağını ümit ediyorum”