Türkiye enerji sektörünün en önemli oyuncularından olan Enerya, Aydın’da hayata geçirdiği yeni doğalgaz projesiyle ilgili detayları düzenlediği basın toplantısında paylaştı. 

Aydın'da gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları ile buluşan Enerya Aydın ve Denizli Bölge Müdürü M. Akif Tulukcu, Enerya’nın kurulduğu günden bugüne sektörün en önemli aktörlerinden biri olmayı başardığını, bunu da Enerya’nın hayallerine ve her zaman daha iyisini başarma azmine borçlu olduğunu söyledi. Tulukcu, “Enerya olarak bu ülkeye, bu ülke insanına olan büyük inancımız sayesinde büyümemizi sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz.  

Hayallerimiz sayesinde bugün, 3 milyar m3 gaz hacmiyle yaklaşık 1 milyon evi doğalgaz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu rakamlara baktığımız zaman bulunduğumuz şehirlerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürerek doğalgaz dağıtımındaki rüştümüzü kanıtlamış durumdayız” dedi.

Türkiye’nin ikinci yaygın gaz dağıtım ve toptan satış firması, Enerya

Enerya’nın kuruluşundan bu yana 600 milyon TL’yi aşkın yatırım gerçekleştirdiğini bu yatırımın büyük kısmının son 5 yılda yapıldığını belirten Tulukcu, “Enerya olarak yaklaşık 1 milyon abone sayımızla Türkiye’nin 2. en yaygın gaz dağıtım ve toptan satış firmasıyız. Türkiye’nin 11 şehrinde doğalgaz ve altyapı faaliyetlerimizi itinayla sürdürüyoruz.

Gururla söylemeliyim ki Enerya, Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir’in 30 yıl süresince gaz dağıtım lisansına sahip ve bu şehirlerimizde en iyi hizmeti vermek her zaman ilk hedefimiz oldu. 

Enerya, Aydın’daki doğalgaz hattını genişletiyor

Ayrıca Enerya Aydın ve Denizli Bölge Müdürü M. Akif Tulukcu, Aydın’da 2009 yılında başlattıkları doğalgaz alt yapı çalışmalarını her geçen gün büyüttüklerini ve 2015 yılındaki 50 milyon TL’lik alt yapı çalışmasıyla bugün 450 km doğal gaz şebekesini tamamladıklarını ve 72 bin konutu doğalgaz ile buluşturduklarını söyledi. 

Aydın’a yaptıklarını yeni yatırımla 11 bin yeni aboneye ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Tulukcu, “Aslına bakarsanız Aydın’daki hedefimiz 33 bin aboneye ulaşmak. Bunu da 2016 sonu itibariyle 65 Milyon TL tutarına yükseltmeyi planladığımız doğalgaz alt yapı yatırımız ve 22 bin olan abone sayımızı, yılsonunda 11 bin yeni abone alımıyla birleştirerek gerçekleştirmek istiyoruz.

Çünkü Aydın’da gitmediğimiz bazı bölgeler var. Bu yatırımımız sayesinde bu yıl; Efeler, Hasan Efendi, Kurtuluş, Güzelhisar, Zeybek Mahallesi, Nazilli’de Cumhuriyet, Turan Mahallesi, Söke’de Yenicami, Konak ve Fevzipaşa Mahallesi ve Kuşadası’na çelik ana hat taşıyıcı hattımızla doğal gaz götüreceğiz. Çünkü Enerya olarak, sadece rakamsal başarının sürdürülebilir büyüme için yeterli olmadığına inanıyoruz.”enerya-aydin-basin-toplantisi2-(custom).jpg