Sabah yürüyüşü için kalkan Yıldız ayrıca bazı milletvekillerini de saat 6’da uyandırdı. Başbakan Erdoğan’ın, zamlarla ilgili yaptığı, “Lüks 2000 CC’nin üzerinde kullanacağına gel Fiat, Volkswagen kullan, ne olacak” sözlerine karşılık, vekillerin ve yakınlarının büyük bölümünün lüks araçları tercih etmiş olması dikkati çekti.
 
6’da kalkıp 1 saat yürüdü
Sabah sporu için kalkan Yıldız, bazı milletvekilleriyle 1 saate yakın yürüdükten sonra erken saatlerde çalışan esnafı ziyaret etti. Yıldız’a İstanbul milletvekili Hakan Şükür ve Adana milletvekili Necdet Ünüvar eşlik etti.  Yıldız, Şükür ve Ünüvar yaklaşık bir saat sabah yürüyüşü yaptı. Yıldız’ın sabah 6’da uyandırdığı milletvekilleri arasında yer alan Ünüvar Twitter’a sabah sporunu yazdı. Ünüvar, “Enerji Bakanımız Sn Taner Yıldız sabahın 6’sında bizi spora kaldırdı!)), Bakanımız ve Hakan Şükür ile 1 saat yürüdük” dedi.
 
Erdoğan’ın ÖTV zamları konusundaki eleştirilere sert yanıt verirken, “Kardeşim kalkıp da Porsche kullanacağına, lüks 2000 CC’nin üzerinde kullanacağına gel Fiat, Volkswagen kullan, ne olacak” demesinin ardından gözler milletvekillerinin kampa geldikleri arabalara çevrildi. Ak Parti milletvekillerinin lüks arabaları dikkati çekti. Özellikle BMW, Mercedes, Audi ve Jeep gibi lüks arabalar kampta görüldü.
 
Erdoğan patronu sordu
Çamlıdere’de vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, ev yapımı marmelat satan Saliha Coşkun ile Ahmet Coşkun’dan 150 liralık alışveriş yaptı. Erdoğan’ın, “Parayı kim alıyor, patron kim” sorusuna Saliha Coşkun’un, “Ben alıyorum” yanıtını vermesi üzerine Erdoğan ve çevresindekiler güldü.