CHP'nin 2 numaralı ismi Gürsel Tekin Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde belediye encümenini by-pass ederek attığı imza nedeniyle yerel mahkeme tarafından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1 yılı aşkın süredir dosyayı elinde tutan Yargıtay henüz bir karar vermedi. Tekin şimdi haziranda yapılacak seçimlerde dokunulmazlık kazanarak davadan kurtulmayı hedefliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 2006 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı olduğu dönemde belediye encümenini baypas ederek 'Suadiye Movieplex' sinema salonuna sadece kendi imzasıyla ruhsat vermişti.

Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Tekin'in bu imzasını resmi belgede sahtecilik olarak nitelemiş ve 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırmıştı. Tekin bu cezayı temyize götürdü. Ceza 24 Aralık 2009 tarihinde verilmesine rağmen Yargıtay 11. Ceza Dairesi hala bir karar vermedi. Tekin'in bütün umudunu 5 Haziran 2011'de yapılacak seçimlere bağladığı belirtiliyor. Tekin'in milletvekili seçilerek bu cezadan kurtulmayı planladığı belirtiliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi yolsuzluk iddiaları nedeniyle hedef alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Sayıştay raporları ile saptanan 100 milyon liralık görev zararı ve görevini kötüye kullanma suçlamalarına sessiz kalmıştı. Kılıçdaroğlu, Tekin'in hapis cezası ile sonuçlanan imza skandalı karşısında da sessizliğini koruması dikkat çekti.

EVRAKTA SAHTECİLİK

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kamuoyu yolsuzluklarla mücadele vereceği yönündeki iddialı çıkışlarıyla tanıdı.

Kılıçdaroğlu mahkeme kararı bulunmamasına rağmen AK Partili yöneticiler ve belediye başkanları hakkında sürekli iddialar ortaya atarak kamuoyunun hafızasını karıştırmayı hedefledi. Kılıçdaroğlu, AK Parti içinde yolsuzluk ararken, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi kendisine en yakın duran Genel Başkan Yardımcısı Tekin ile ilgili evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle mahkumiyet kararı verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu günlerde verdiği ruhsat izni ile mahkum oldu. Tekin'i mahkum eden olaylar şöyle gelişti:

Suadiye Movieplex sinema salonunun yapılışı ile ilgili Kadıköy Belediye Encümeni 10 Mart 2005 tarihinde burada ruhsata aykırı ilave yapıldığı gerekçesiyle yıkım ve para cezayı kararı alındı. Ancak Tekin Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı sıfatıyla 26 Mayıs 2006 tarihinde buraya ruhsat verdi. Tekin'in bu imzası yargıya taşındı. Tekin hakkında Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görevi kötüye kullanımla ilgili dava açıldı. Ancak mahkeme bunun evrakta sahtecilik olduğuna kanaat getirerek dosyayı Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

TEK İMZA İLE TARİH VE SAYISIZ RAPOR

Tekin'in imzasını taşıyan ruhsattaki usulsüzlükler dikkat çekiyor. Bu iş yerinin ruhsatı için Kadıköy Belediye Encümenin kararı gerekirken Tekin, bunu tek imza ile onaylamış. Tekin'in aynı zamanda bu ruhsat belgesine tarih ve sayı bile vermediği ortaya çıktı.

Sahte evrak hazırlamış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in imzaladığı ruhsat için Kadıköy Belediyesi Encümeni'nin de imzası gerekiyordu. Ancak Tekin sahte evrak hazırlayarak encümeni by-pas etti. Bilirkişinin hazırladığı raporda bu sahtekarlık şöyle ifade edildi, "Sanık Gürsel Tekin Belediye Encümenine ait ruhsat verme yetkisini, Belediye Encümeninin by-pas ederek mevzuata aykırı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermiştir." Bu konuda kurulan bilirkişi de Mahkemeye verdiği raporda bu usulsüzlük şöyle dile getirildi "Gürsel Tekin'in tek imza ile tarih ve sayı olmayan ruhsat denetleme raporu hazırladığı ve raporda 'faaliyet uygun görülmüştür' ibaresinin yer aldığı".

DOSYA YARGITAY'DA BEKLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, evrakta sahtecilikten dolayı aldığı bu cezayı Yargıtay'a götürdü.

Tekin'in bu cezası Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından görüşülecek. Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı vermesinin üzerinde 1 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Yargıtay hala karar vermedi.

Yargıtay'ın bu kararı onaması durumunda Tekin'in siyasi hayatının biteceği belirtiliyor. Bunun da farkında olan Tekin'in bütün umudunu 5 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlere bağladığı belirtiliyor. Tekin'in bu tarihe kadar Yargıtay'dan karar çıkmaması durumunda milletvekili olmayı planlıyor. Tekin bu şekilde dokunulmazlık zırhına kavuşarak cezaevine girmekten kurtulmuş olacak.

Yolsuzluklara karşı mücadele vereceğini sürekli ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine en yakın duran ve yolsuzluk yaptığı mahkeme kararıyla kesinleşen Tekin'e karşı sessizliğini koruyor.

Mahkemeden 2 yıl 6 ay hapis

Davaya bakan Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi Tekin'i suçlu buldu. Mahkeme 24 Aralık 2009 tarihinde verdiği kararda Tekin'i 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Mahkeme iyi halden dolayı bu cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. (yenişafak )