Eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olamk için istifasını verdi.
Akaydın, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı sırasında türban konusunda hükümete yaptığı sert çıkışlarla dikkati çekmişti

Eski Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere istifa etti.

Prof. Dr. Mustafa Akaydın, bugün saat 15.50'da öğretim üyeliği görevinden aday adayı olmak üzere istifa ettiğini açıkladı. Akaydın'ın saat 13.30 sıralarında CHP lideri Deniz Baykal ile görüştüğü ve ardından da istifasını yazdığı öğrenildi. Eski Rektör Akaydın, “CHP'den büyükşehir belediye başkan adaylığım gündemde. İstifamı sundum. Aileme danışacağım. Son kararımı ailemle görüşüp biraz düşündükten sonra açıklayacağım” dedi.

Akaydın, Üniversitelerarası Kurul Başkanı olduğu dönemde türbanla mücadele etmiş, geçen Haziran'da yapılan son seçimde en çok oyu almasına rağmen rektörlük makamına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmamıştı. Gül, ikinci sırada olan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi rektör atamıştı.