Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, çalışan ve işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi şartıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) Sifaş, Polylen ve Nergis fabrikalarının satılması için ''evet'' dediklerini bildirdi.

Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, çalışan ve işten çıkarılan işçilerin yaklaşık 40 milyon dolar tutarındaki kıdem tazminatlarının ödenmesi şartıyla TMSF ile 3 fabrikanın satışı konusunda mutabık kaldıklarını, bu konuda ''kalben el sıkıştıklarını'', resmi prosedürün yürüdüğünü söyledi.

TMSF ile gruba müdahale edilmesinin ardından, 10 yıla yakın zamandır görüştüklerini ifade eden Çağlar, şöyle devam etti:

''TMSF ile biz artık son viraja geldik, görüşmelerimiz devam ediyor. Ana stepte mutabık kaldık ve yakın zamanda, tahmin ediyorum yılbaşına kadar helalleşip ayrılacağız. TMSF ile bütün işimiz bitecek. Grubumuzun diğer bankalara da hiçbir borcu kalmıyor. Grup sıfır borçla kalıyor. Grubun bir tek SSK'ya olan hükümlülükleri vardır. Maliyeye sıfır borçludur, hatta maliyeden alacaklıyız bazı kalemlerde. SSK'ya olan borcu da ekim ayı sonuna kadar, TMSF ile ilişkilerimiz düzenli bir yere gelirse, onu da kapatabilmek için müracaatımızı yaptık. Ama bildiğiniz gibi devletle olan işler ağır yürümektedir. Şu anda TMSF ile aramızda hiçbir problem yoktur. Her şey normal seyrinde devam etmektedir.''

Çağlar, ''Ayrıca bizim ödediğimiz çok büyük rakamlar var ve böylece TMSF ile helalleşiyoruz. Bu helalleşmenin içinde ilk şartımız; 40 milyon dolar civarında, çalışan ve işten ayırmak zorunda kaldığımız işçilerin tazminatlarının ödenmesi şartıyla'' diye konuştu.

Bir gazetecinin işçilerin alacaklarının ne zaman ödeneceği yönündeki sorusu üzerine, TMSF ile her şeyde mutabık olduklarını, ''kalben el sıkıştıklarını'' ancak resmi prosedürün yürüdüğünü dile getiren Çağlar, ''İnşallah yılbaşına kadar bitireceğiz bu işi'' diye konuştu.

Cavit Çağlar, ''Ben bu şehirde büyüdüm, Cavit Çağlar oldum. İşçimin hakkını ödemeden gezemem bu şehirde'' dedi.