Meslektaşı Aydın Sezgin ile evli ve bir kız çocuğu annesi olan Ayşe Sezgin, daha önce de Avrupa İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. 27 yıldır Dışişleri Bakanlığında görevli olan Sezgin, İran-Irak savaşı sürerken Musul"da da görev yapmıştı.

MİT ERKEN DAVRANDI

Kamuda kadınlara üst düzey görev veren kamu kuruluşları arasında Milli İstihbarat Teşkilatı dikkat çekiyor. MİT"te uzun süredir kadın bir Müsteşar yardımcısı görev yapıyor. Daha önce Adana Bölge Başkanlığı ve İstihbarat Bakanlığı görevinde de bulunan bu ismin yanı sıra, MİT Stratejik İstihbarat Başkanlığı koltuğunda da bir kadın oturuyor.
Kamuda halen görev yapan 23 bin civarındaki üst düzey yönetici arasında sadece 4 bin 250 kadın bulunuyor. Bakanlıklarda kadın Müsteşara rastlanmazken, kadın Vali de yok. Kadın kaymakam sayısı 15, Daire başkan sayısı da 290 olarak belirlendi. Genel Müdür, Rektör ve dekanlar arasında da kadınlar yer alıyor. Danıştay, Yargıtay, Sayıştay ve Anayasa Mahkemesinde üst düzey kadın sayısı ise 600"ü buluyor. (Gazeteport)