Örnek aile yaşamıyla bilinen ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı"nın 7 yıllık eşi Zeynep Ilıcalı"nın aldatıldığını belirterek mahkemeye başvurmasının yankıları devam ediyor.
İddiaya göre 34 yaşındaki Zeynep Ilıcalı, Kurban Bayramı"ndan kısa süre önce ortak bir arkadaşından eşinin kendisini bir yılı aşkın süredir 20 yaşında İstanbul Aydın Üniversite öğrencisi Şeyma Subaşı ile aldattığını öğrendi. Şoke olan Zeynep Ilıcalı, kendisi dışında çevresindeki herkesin de bunu bildiğini öğrenince oldukça öfkelendi ve Acun Ilıcalı"yla şiddetli bir kavga etti.

"Eve sakın gelme" mesajı

Ardından Ilıcalı ilk evliliğinden olan kızı Banu ile Kurban
Bayramı"nda iş için 3 günlüğüne New York"a gitti. İstanbul"a dönüşte Koç Üniversitesi"nde okuyan 20 yaşındaki kızıyla Beykoz Konakları"ndaki evine doğru yola çıktığını eşine haber vermek için mesaj atan Ilıcalı, eşinden beklemediği bir yanıt aldı. Zeynep Ilıcalı, eşine “Eve sakın gelme” diyerek karşı mesaj attı. Çiftin arası bu olayın ardından bir daha düzelmedi. Zeynep Ilıcalı avukatı Altın Mimir"den boşanma davasını açmasını istedi. Acun Ilıcalı ise kızlarının yaşı küçük olduğu için boşanmayı hiç düşünmüyordu. Ancak Acun Ilıcalı, gururunun çok incindiğini belirten eşinin boşanmakta kararlı olması ve ardından mal varlığını ortaya döken, imajını zedeleyen dava dilekçesinin de bütün ayrıntılarıyla basına sızması üzerine boşanmaya ikna oldu. Ilıcalı yüksek tazminatlı davalardaki başarısıyla adından söz ettiren Kezban Hatemi"nin yolunu tuttu.

Zeynep Ilıcalı"nın avukatı Altın Mimir, Ilıcalı ile anlaşmalı boşanma şartlarının oluşması için çabaladıklarını belirterek, “Acun Ilıcalı"ya karşı bir savaş açmış değiliz. Acun Ilıcalı, Zeynep Ilıcalı"nın iki kızının babasıdır. Evlilik birliğinin sarsıldığı olaylar yaşanmıştır ama bu yüzden Zeynep Ilıcalı eşine karşı düşmanlık beslemiyor. Hatemi de çok saygı duyduğum bir avukat. Karşılıklı anlaşarak bir protokol hazırlayacağımıza, uzlaşacağımıza inanıyorum” dedi.

"Aldatsaydı davayı almazdım"

Kezban Hatemi ise “En kötü sulh, en iyi davadan iyidir. Ancak ortada 50 milyon gibi bir servet yok. Önce boşanma olur, sonra mal paylaşımı olur. Hemen mal paylaşımına girilmesi ve olmayan bir mal varlığının sunulması resmen şantaja girer. Acun"un eşini aldattığı kesinlikle doğru değil. Bu doğru olsaydı, davayı asla almazdım. Bir kadın hakları savunucusu olarak kadınların kendilerini bu duruma düşürmelerine çok karşıyım” diye konuştu.

"Bir yazlığım, bir kışlığım ve arabam var" demişti

Öte yandan Acun Ilıcalı"nın 7 yıllık eşi Zeynep Ilıcalı"nın açtığı boşanma davasının dilekçesinde yer alan mal varlığı ünlü televizyoncunun bir gün önce yaptığı açıklamasının tam tersi çıktı. Zeynep Ilıcalı mahkemeye eşinin yaklaşık 50 milyon TL"ye yakın serveti olduğunu ve yasal hakkı olarak yarısını istediğini beyan etti. Ilıcalı"nın eşi ünlü televizyoncunun Show TV"den alacağı 26 milyon TL"nin yanı sıra Levent, Beykoz, Yalıkavak, Çamlıca, Bahamalar ve 2 tane Miami"de olmak üzere toplam 7 ev, 3 otomobil, 2 teknesinin olduğunu belirtti.
Son yıllarda şov dünyasının ünlüleri arasında vergi şampiyonu olan Ilıcalı ise geçen cuma günü konuk olduğu Habertürk"teki “1 Gün” adlı programda özetle şunları söylemişti:
“Hayatta hiç bir zaman parayı kovalamadım... Yeni projelere yatıra yatıra ivme büyük projelere doğru gitti. Büyük proje için de daha büyük finans gerektiği için açıkçası yani çok parayla buluştuğumu söyleyemeyeceğim. Ama eğer yani maddi bir gücüm olursa ya da yakaladığım zamanlarda tabii araba tutkum var. Benim işte bir yazlığım var, bir kışlığım var gibi düşünün... Bunun dışında bir evim yok yani benim.”

Cipin plakası SS

Acun Ilıcalı"nın 20 yaşındaki sevgilisi Şeyma Subaşı"na aldığı cipinin plakasını bile isminin baş harflerinden oluşan SS olarak hazırlattığı öne sürüldü. Ilıcalı"nın ABD"ye dil kursuna da gönderdiği belirtilen Subaşı"nın ilişkisini bitirmeyi düşündüğü, ancak daha sonra Ilıcalı"dan ayrılmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Subaşı"nın, kendisi gibi eski voleybolcu olan ablası Kübra Subaşı"nın da Acun Medya"da işe başlamasını sağladığı ifade edildi.