Görevleri sona erdikten sonra da, 2 yıl boyunca aynı maaşı alacak olan TMSF ve BDDK’nın 14 üyesiyle ilgili yasa teklifi tartışmaya yol açtı. CHP-MHP’li milletvekilleri, komisyon raporuna ‘’İşinden olanlara bile, en çok 10 ay işsizlik maaşı ödeniyor’’ diyerek muhalefet şerhi yazdı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonundan geçen yasa teklifi, TMSF ve BDDK Başkanları Şakir Gül ve Tevfik Bilgin’in yeniden bu göreve atanmalarına olanak tanıyor. Başkan ve üyeler, görevleri sona erdikten sonra, başka bir işte çalışmama koşuluyla ve 2 yıl süreyle halen 14 bin lira olan maaşlarını almaya devam edecekler. Başkan ve üyeler, görev sonrası 2 yıl kendi sektörlerinde çalışamıyor, başka iş ise yapabiliyor.

‘’İŞSİZLİK MAAŞI BİLE 10 AY’’

CHP Aydın Ayaydın, Mevlut Aslanoğlu, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Günalp, Kazım Kurt, Ayhan Türeli, Müslim Sarı ve Musa Çam, kanun teklifiyle ilgili Plan Bütçe Komisyınu raporuna ekledikleri muhalefet şerhinde, ‘’Bu kişilere işsiz kalma endişesiyle, 2 yıl yüksek ücret ödenirken, işinden olan çalışanlara verilen işsizlik maaşı en çok 10 aydır’’ dediler. MHP’li Sümer Oral, Erhan Akçay, Mustafa Kalaycı ve Mehmet Günal ise muhalefet şerhlerine ‘’Devlet kurumları AKP’nin çiftliği değildir’’ diye yazdılar.

Yeni düzenlemeden BDDK üyeleri Muttalip Ünal, Erol Berktaş, Mustafa Akın, Servet Taşdelen ve Akın Çağlar ile TMSF üyeleri Abdullah Demiröz, Ali Hıdıroğlu, Nevzat Mazı, Mukim Öztekin ve Süleyman Özdil yararlanacak. Her iki kurulda birer üyelik boş bulunuyor. Görev süresi 11 Nisan’da dolan BDDK Başkanı Bilgin ile, 28 Şubat’da dolan TMSF Başkanı Gül’ün yeniden atanması ve iki yeni üye ile birlikte toplam 14 ismin tamamlanması bekleniyor.