İngiltere'den 4, Almanya'dan 4, eski Doğu Bloku ülkelerinden toplam 20, Rusya'dan 5, İtalya'dan 2, diğerleri Fransız, yaşları 20 ila 33 arasında değişen toplam 40 kadının bağlı olduğu fuhuş şebekesi çökertildi.

Paris'in merkezinde, şimdilik ismi açıklanamayan ancak kısaca "Madam" olarak anılan 39 yaşındaki bir Fransız kadının yönettiği şebekenin, dünyanın dört bir yanına "hizmet" sunduğu öğrenildi.

AVRUPA'NIN EN PAHALISI

Polis yetkilileri, 6 yıl önce, 500 kadın ve 30 erkeği çalıştıran İngiliz "Madam" Margaret MacDonald'ın yakalanmasından sonra bu opersyonla, Avrupa'nın ikinci en büyük fuhuş şebekesinin çökertildiğini açıkladılar.

Ancak bu kez Paris'te ortaya çıkarılan şebekenin, Avrupa'nın en pahalısı olduğu da anlaşıldı. Fransız "Madam"a bağlı çalışan 40 kadının, saat başı 2 bin 500, gecelik ücretleri 9 bin euro olduğu belirtildi.

MÜŞTERİLER JET SOSYETEDEN
Margaret MacDonald

Kadınların bazen Amerika ve Arap ülkelerine de seyahat ettikleri, bu seyahatlerden bol miktarda mücevherlerle döndükleri de belirlendi.

Parisli "Madam"ın tüm bu randevuları ayarladığı ve kadınlara ücretin yüzde 30'unu ödediği anlaşıldı. Müşteriler arasında en çok Avrupa jet sosyetesinden ve Arap şeyhlerinden isimlerin yer aldığı belirtildi.

HÜRRİYET