Yıldızların boşanmaları da hayatları kadar sansasyonel oluyor. Eğer çiftler evlilik esnasında bir anlaşma yapmadı ise, uluslararası anlaşmalar, hukuki farklılıklar ve çevre etkisi durumu içinden çıkılmaz hale getirebiliyor. Böylece çiftlerin pazarlıkları çok çetin bir savaşa dönüşüyor. Ünlü ve zenginlerin boşanma davaları bu nedenle çok uzun ve çetrefilli geçiyor. Şimdiye kadar pek çok boşanma davası gündeme geldi. Son günlerde ise ünlü golfçu Tıgger Woods'un davası konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde bir trafik kazası geçirdiği ve yanında sevgilisi olduğu iddia edilen dünyaca ünlü golf oyuncusu Tiger Woods ve eşi boşanma kararı aldı. Kazayla ilgili ortaya atılan iddialardan biri de oyuncunun karısı Elin Nordegren'in, sevgilisiyle araçta gördüğü Woods'u sopayla dövdüğü yönündeydi. Evliliklerini bitirmeye hazırlanan çiftten Woods'un boşanma karşılığında karısına 300 milyon dolar nafaka ödeyeceği belirtiliyor. Eğer bu tazminat gerçekleşirse tarihin en büyük boşanma bedellerinden biri olarak tarihe geçecek. Woods'un avukatı da olayı doğrularken yaşananlardan sonra çiftin evli kalma ihtimalinin olmadığını açıkladı. Mike Tyson gibi ünlülerin boşanma avukatlığını da yapan savunma avukatı Raoul Felder, Woods'un evliliğinin süreceğine inanmadığını söyledi.

HOLLYWOOD'DA BOŞANMAK ZOR

Geçtiğimiz yıllarda da pek çok boşanma davası gündeme gelmişti. 16 yıllık evlilik ve üç çocuktan sonra 1994'te boşandılar. Boşanma Costner'da 80 milyon dolara patladı. Harrison Ford ve Melissa Mathison'ın boşanma davaları 18 yıllık evlilik ve 2 çocuk 85 milyon dolarlık dava ile son buldu. Viacom ve MTV Networks'ün yöneticiliğini yapmış olan Phyllis Redstone 52 yıllık evliliği bitirmek için 100 milyon dolar ödedi. Steven Speilberg ve Amy Irving çalkantılı beraberlik sonrasında 4 yıllık evliliği 100 milyon dolara bitirdiler. Basketbolun efsanesi Jordan 2002'de 17 yıllık evliliğini bitirme kararı aldı. 2006'ya kadar uzayan boşanma davası 168 milyon dolara patladı.

Özrünü kabul etmedi

Bugünlerde, ABD'deki evliliklerin yarısı boşanmalarla sona ererken, Tiger Woods karısını aldattığı için özür diledi. Ancak bu özrün evliliği kurtarması beklenmiyor. Woods'un karısı Elin de dünyaca tanınan bir atlet ancak güzelliğine ve çocuklarına rağmen aldatılmaktan kurtulamayanlardan./yeni şafak