Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss- Kahn, eldeki son rakamlara bakıldığında küresel krizin sona erdiğinin görüldüğünü söyledi.

Dünya ekonomisinin kendini toparlamaya başladığına yönelik güçlü işaretlerin olduğuna işaret eden Kahn buna rağmen krizin ekonomik sonuçlarının bir süre daha ülkeleri etkilemeye devam edeceği uyarısında bulundu. Kahn3 hafta önce yaptığı açıklamada da krizin atlatılmak üzere olduğunu belirterek, finans sektöründe geciken reformların ikinci dip tehlikesini gündeme getirdiğini ifade etmişti.

IMF Başkanı dün yaptığı açıklamasında Avrupa Birliği"nin (AB) son durumuna da değinerek, birliğin krizin etkilerine bağlı olarak yakın gelecekte sadece yüzde 1- 1.5 aralığında büyüyeceğini öngördüklerini ifade etti.


YENİ ROLÜNÜ SEVDİ
Geçen hafta AB"nin borçlu üyesi Yunanistan"ı kurtarmak için IMF ile ortak hareket edeceğini açıklaması Fon"un Euro Bölgesi üzerindeki etkisini gündeme getirdi. Kahn"ın dün yaptığı açıklamalar IMF"nin, Euro Bölgesi"yle ilgili yeni rolünü yürütmekte oldukça istekli olduğunu ortaya koydu. IMF Başkanı, Avrupa Birliği'nin (AB) krizlerle başa çıkmakta yetersiz kalan mali yapısının tamamıyla gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, AB'nin ekonomik politika koordinasyonunu da güçlendirmesinin şart olduğunu vurguladı. IMF Başkanı, Avrupa projesinin daha üst seviyeye çıkartılması gerektiğini belirtirken, yeniden büyüme sağlayarak, işsizliği önlemek için ortak eylem gerektiğini ifade etti. Kahn ayrıca ortak ekonomi politikası olmadan uygulanan tek para biriminin dengesizliklere yol açabileceği uyarısında da bulundu.