Ordu"nun Fatsa İlçesi"nde buz tutan yolda kontrolden çıkarak 5 metre yüksekliğindeki köprüden 2 metre derinlikte su bulunan dereye uçan otomobilin sürücüsü öğretmen 24 yaşındaki Ender Baştürk ile yine öğretmen olan kız arkadaşı 26 yaşındaki Suzan Ebru Yılmaz öldü.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Fatsa'ya bağlı Kulak Köyü"nde meydana geldi. Ordu"nun Aybastı İlçesi Pelitözü Beldesi İlköğretim Okulu"da sınıf öğretmeni olan Ender Baştürk, bir süredir arkadaşlık yaptığı Çakırlı Beldesi İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Suzan Ebru Yılmaz'la birlikte 52 DR 384 plakalı otomobiline binerek gezmeye çıktı. Baştürk, buz tutan karlı yolda ilerlerken direksiyon kontrolünü yitirdi ve savrulan otomobil, köprüden dereye yuvarlandı.

Yoldan geçen diğer araçların sürücüleri yardıma koşarken, güenlikg üçlerine haber verildi. Gelen jandarma ekibiyle sağlık görevlileri ikisi de Fatsalı olan öğretmenler Ender Baştürk ile Suzan Ebru Yılmaz, ağır yaralı halde Fatsa Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Doktorların tüm çabasına karşın iki öğretmen de yaşamını yitirdi.

Olayın duyulmasının ardından hastaneye koşan Ender Baştürk"ün babası Şinasi Baştürk ve annesi Fatma Baştürk, sinir krizleri geçirdi. Şinasi Baştürk, “Gitti kuzum gitti” diye gözyaşı dökerken, annesi Fatma Baştürk “Canım oğlum” diye ağıt yaktı.

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yudaer ile Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun da hastaneye geldi. Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, “Eğitim camiamızın başı sağolsun. Üzüntümüz çok büyük” dedi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



HÜRRİYET