Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Araştırma, Yönetim ve Geliştirme Dairesi"nin 2005 yılından bu yana ülke genelinde başlattığı kaliteli okul yarışması ilk kez 2006-2007 eğitim-öğretim sezonunda katılan ve il üçüncüsü olan Atatürk İlköğretim Okulu bu yılda yarışmaya katılmaya hak kazandı.
Devam eden hazırlıklar hakkında bilgiler veren Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Ata, “Biz okul olarak 2006-2007 yılında yarışmaya katıldık ve il üçüncüsü olduk.O zaman yarışmaya Aydın il genelindeki 420 okuldan 8 okul katılmıştı. Geçen dönem yarışmaya katılmadık çünkü hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl yapılacak il yarışması için hazırlıklarımız tamamladık. Düzenlenen bu yarışma neticesinde birinci olan okul bakanlığa gönderilecek. Tüm illerden gelen okullar arasında yapılacak yarışmanın sonucunda da Türkiye çapında dereceye giren okullar belirlenecek” dedi.
Yarışma kriterlerini barındıran okullarının Didim"i temsil etme hakkı kazandığına değinen Ata, “Aydın geneli sonuçlar 9 Şubat tarihinden sonra açıklanacak. Birinci okul 16-20 Şubat tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakanlığa iletilecek. Yarışmanın kesin sonuçları ise Mayıs ayında açıklanacak. Bunun öncesinde ise Türkiye"de il genelinde birinci olan okullara bakanlıktan gönderilen heyet Nisan ve Mayıs aylarında incelemelerde bulunacak” diye konuştu.