Bursa'da üretilerek üç kıtaya ihraç edilen Fiat Linea'nın, Avrupa'nın önde gelen otomotiv editörleri tarafından oluşturulan ''Autobest 2008'' jürisi tarafından en iyi otomobil seçildiği bildirildi.

Fiat'tan yapılan yazılı açıklamada, Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığı ile Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretimi yapılan Fiat Linea'nın, uluslararası ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Gelişmekte olan 15 Avrupa ülkesinin önde gelen otomotiv editörlerinin jüri üyeliğini yaptığı ''Autobest 2008'' yarışmasında Fiat Linea'nın, ''Autobest-En İyi Otomobil'' seçildiğine işaret edilen açıklamada, Fiat Linea'nın, jüriden aldığı 850 oyla Kia Cee'd ve Mazda 2 gibi rakiplerini geride bırakarak, ''En iyi otomobilin en makul fiyatla pazarlanmasını destekleyen'' ödülü almaya hak kazandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Polonya, Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın oluşturduğu ''Autobest-Gelişmekte Olan Ülkeler'' organizasyonu, Avrupa kıtasının en geniş nüfusa hitap eden ve en büyük uluslararası otomotiv ödülleri organizasyonu olarak kamuoyunda ses getiriyor.

Autobest, Avrupa'nın otomotiv ve tüketicilerinden bağımsız en büyük ikinci jürisi. Değerlendirmeler yapılırken, tasarım, konfor, güvenlik, yakıt tüketimi, performans, geniş iç hacim, sürüş özellikleri, çevreye duyarlılık, fiyat - fayda ilişkisi, çok yönlülük, teknolojik donanım, yedek parça bulma kolaylığı, geniş satış teşkilatı gibi parametrelere dikkat ediliyor.

Her yıl farklı otomobil modelleri arasından beş otomobil, Autobest finalistleri olarak belirleniyor. Autobest ödül töreni, 2008 yılının Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA