61. Cannes Film Festivali dün gece düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Katıldığı hemen her organizasyondan eli boş dönmeyen yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan burada da göğsümüzü kabarttı. Ceylan"ın “Üç Maymun” isimli filmi, en iyi yönetmen ödülünü aldı. Ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirten Ceylan “Kazandığım ödülü,
tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkem Türkiye"ye ithaf ediyorum” dedi. Festivalin en büyük ödülü Altın Palmiye"yi ise Fransız yönetmen Laurent Cantet"in “Entre les murs” isimli filmi kazandı. Eğitim konusuna Fransız toplumunun bakışını yansıtan filmin yönetmeni Cantet"e ödülünü Robert de Niro verdi.


"Gurur verici"

“Üç Maymun”da Hatice Aslan"la baş rolü paşlaşan Yavuz Bingöl, “dünyanın en iyi yönetmeniyle çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu” belirterek şöyle konuştu: “Ben Ceylan"a en iyi yönetmen ödülünü kazanacağını söylemiştim. Ceylan ile bu konuda iddiaya girdik. Bu filmin diğer festivallerde de ödül alacağına inanıyorum.”

Yapımcı Zeynep Özbatur da, “Bu filmin en iyi yönetmen ödülü alması belki de, Altın Palmiye"yi almasından bile bizim için daha mutlu edici” dedi.


Cumhurbaşkanı kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, bir telgraf göndererek aldığı ödülle milletimize büyük gurur ve mutluluk yaşatan Ceylan"ı, Türk sinemasının dünyada geldiği önemli noktayı da gösteren bu anlamlı başarısından dolayı tebrik etti.