Aydın merkeze bağlı Yukarı Kayacık köyünde bu yıl 11’incisi düzenlenen “Yukarı Kayacık Kiraz Festivali” kapsamında ‘Kiraz Teşvik Yarışması’ yapıldı. Festivale Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğu, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fatih Küçüktaban, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli ve köy halkı katıldı.

Festivalde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “2011 yılı verilerine göre il genelinde 8 bin 216 dekar kiraz alanımızdan 3 bin 893 ton ürün elde edildi. Kiraz varlığı yönünden 3. sırada yer alan Aydın merkeze bağlı Yukarı Kayacık köyümüzde yaklaşık 250 tonluk üretimiyle önemli bir kiraz üretim merkezdir. Kaliteli ve yüksek verim elde edilmesinde etkili olan dikim şekli, 0900 gibi tavsiye edilen çeşitlerin özelikleri, tozlayıcıların önemi, sulama, gübreleme, mücadele gibi yapılması gereken bakım işlerine önem verilmesi gerekiyor” dedi.

Festival kapsamında düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması’nda 92,33 puanla Arif Yörük birinciliği kazanırken, ikinciliği 90,33 puanla Eşref Avşar, üçüncülüğü 87,66 puanla Veysel Koralı, dördüncülüğü ise 87,33 puanla Mehmet Koralı kazandı.

Dereceye giren üreticiler sertifika ve ödülleri Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ve İl Müdürü Salih Köksal tarafından verildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png