Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, ilçeyi, Aydın'ın en güzel ilçelerinden biri yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Yavaşoğlu, yaptığı açıklamada, İller Bankası'ndan destek almadan bankalardan kredi çekerek borçlanıp, kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra, Aile Parkı ve Cumhuriyet Meydanı yapımı, bununla birlikte yolların parke taşının döşenmesine başlandığını söyledi.
Bazı sokaklarda kanalizasyon bağlantılarına da geçilerek yoğun bir şekilde çalışmaların sürdüğünü söyleyen, Yavaşoğlu şunları söyledi:
''Biz göreve geldiğimiz o günden bu yana ilçemizi, Aydın'ın en iyi ilçelerinden biri yapmak için çaba harcıyoruz. Bu güne kadar ilçeye alt yapı yapılmamış, alt yapı yapılmayan yerlere üst yapı yapmak sadece günü kurtarmaktır. İller Bankası'ndan bir türlü yardım alamadık. Alt yapıyı yapmak için özel bankalara borçlanarak çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde kanalizasyon çalışmalarımız sürüyor. İlçemiz adeta bir şantiye halinde, bunu yaparken tabi ki çamur, toz olacak ama vatandaşlarımız bu konuda bize çok sitem ediyorlar. Küfür edenler bile olduğunu işitiyoruz. Buda bizi üzüyor, Ama bizi yıldırmıyor. Ne olursa olsun biz bu alt yapıyı da üst yapıyı da yapacağız. Germencik'i hak ettiği yere getireceğiz.''

-PAZAR YERİ TAŞINACAK-

İlçede yıllardır kurulu bulunan, vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladığı alış veriş yaptığı perşembe pazarını en fazla iki veya üç aylık bir süre için başka yere taşıyacaklarını ifade eden Yavaşoğlu, daha sonra tekrar eski yerine geleceğini belirterek, ''Pazartesi günlerinde İstasyon mahallesinde kurulan pazar iptal olmayacak. Orası da devamlı yerinde duracak. Kimse dedikodulara da kulak asmasın, ayrıca ilçede Lozan Caddesi'nin alt ve yapı üst yapı bittikten sonra Sevgi Yolu yapıp, trafiğe kapatacağız. Çetinkaya Sokağına ise çok güzel Arnavut kaldırımı şeklinde güzel taşlar döşeyerek trafiğe açık bırakacağız'' dedi.
Çarşı merkezinde bulunan su şebekelerinin borularını da değiştireceklerini anlatan Yavaşoğlu, ''Germencik'in merkezi pis görüntülerinden kurtarmak için elektrik hatlarını da yer altına almak için programa alınmış ihalesini bekliyoruz. Çarşı merkezinin kanalizasyonun yapımının gecikme sebebi de bu nedenle. İhale yapılırsa hem elektrik hatları hem de kanalizasyon ve su borularının şebekesini de birden halledeceğiz. En az iki sene sonra Germencik'i tanınmayacak bir hale getireceğiz'' diye konuştu.
Kanalizasyon bedeli olarak daire başı 600 lira destek istediklerini ifade eden Yavaşoğlu, bu parayı taksitler halinde alacaklarını belirtti. (AA)