Didim Engelliler Derneği ve Mimarlar Odası Didim Temsilciliği"nin birlikte düzenledikleri ilköğretim okulları arasındaki “Engelliler için engelsiz kentler düşlüyorum” adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Didim Mimarlar Odası binasında yapılan ödül törenine Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altntaş, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Ödül töreni öncesinde engellilerin sorunları ve çözüm yollarını içeren slayt gösterisi izlettirildi.
Ardından konuşan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, izlenilen slayttakilerden yola çıkarak engellilerin bir çok sorununa dikkat çekerek, “Bu konuda İlçemiz Didim"de engelliler büyük sıkıntılar yaşıyor. Tekerlekli sandalyelerin kaldırıma çıkamaması, engel asansörlerin olmaması başlıca sıkıntılar. Biz de bu konuda Mimarlar Odasıyla yaptığımız çalışmada öğrencilerimizin fikrini öğrenmek için bu yarışmayı yaptık. Buradan Mimarlarımızın da belediyemizin de çıkaracağı sonuçlar olacağını düşünüyorum. Mimarlarında bundan sonra yapacağı projelerde bu konularda çalışma yapmasını bekliyorum” dedi.
Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak da, 8 Kasım"ın aynı zamanda Dünya Şehircilik Günü olduğunu söyleyerek, “Engellilerin sorunlarının öğrencilerin bakış açısıyla bu yarışmada anlatılmaya çalışıldı. Bizlerde Engellilerin daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürdürmesinden yana çalışmalarımız olacak. Fiziksel anlamda da rahat mekânların yaratılması insanın doğasında var olan şeyler, bizlerde bu anlamda öğrencilerin fikirlerinden yola çıkıp projeler yapacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yarışmaya destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz"e ve okul müdürlerine teşekkür belgeleri verildi. Ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.