Aydın Nevzat Biçer Parkı Nikâh Salonunda düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Coş, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler ile öğrencilerin aileleri katıldı.
Aydın"daki tüm ilköğretim okullarının öğrencilerinin katıldığı yarışmalar sonucunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı amacın yarışmadan ziyade ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek olduğunu vurguladı.
Çocukların daha sağlıklı yetişmeleri için bu tip sosyal organizasyonların önemli olduğuna değinen Tırpancı, “Çocuklarımıza küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, bu alışkanlığı kazandırarak sağlıklı nesiller yetişmesinde yardımcı olmak amacını güdüyoruz.
Ayrıca bu yarışmayla çocuklarımızın kültür ve sanat etkinliklerin katılımını sağlamak, yaratıcı çabalarını desteklemek, kendilerini özgürce ifade etmelerine fırsat vermek hedeflenmiştir. Öğrencilere bu bilinci yerleştirmek amacıyla Koruyucu Sağlık Hizmeti çalışmaları çevresinde bu yarışma düzenlemiştir” dedi.
2009 – 2010 eğitim öğretim yılı Ağız ve Diş Sağlığı etkinlikleri kapsamında başlatılan resim ve şiir yarışmasına 980 adet resim ve 129 adet şiir olmak üzere toplamda bin109 öğrenci katıldı.
Düzenlenen yarışmada resim dalında Didim Mahir Özgür Damar ilköğretim Okulundan 5-A sınıfı öğrencisi Dilara Şenol birinci, Gazipaşa İlköğretim Okulundan Faruk Kerkik ikinci, Çine Mustafa Türkoğlu İlköğretim Okulundan İpek Yılmaz üçüncü oldu.
Yarışmanın şiir dalında ise Bozdoğan Merkez İlköğretim Okulundan Merve Deren birinci,
Merkez Zafer İlköğretim Okulundan Açelya Güleç ikinci, Çine Namık Kemal İlköğretim Okulundan Şükran Beyza Kapankaya üçüncü oldu.
Yarışmada birincilik ödülünü alan öğrencilere ödüllerini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş verirken resim yarışması birincisi Dilara Şenol yapmış olduğu resmi Vali Coş"a hediye etti. iha