Hedef, havalimanında 2011'de 10 milyon yolcuya hizmet vermek

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), yeni terminal ve ek ünitelerinin 31 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını açıkladı. İSG CEO'su Gökhan Buğday, yapılan yatırımlarla Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesinin 25 milyona çıktığını söyledi. Buğday, “Hergün yeni eklenen havayolları ve yeni uçuş noktalarıyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen, Avrupa'nın ise en yeni havalimanı olduk” dedi. Sabiha Gökçen'in erişim imkanları açısından en kolay ulaşılır havalimanı olduğunu ifade eden Buğday, “Kırmızı ışıksız ulaşılan tek havalimanıyız” dedi.

THY ANADOLU'DAN TARİFELİ UÇURACAK

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni terminallerin operasyonel olarak hizmete girmesi ise 9 Kasım tarihinde, THY'nin yurtdışı tarifeli seferlerine ilk kez Sabiha Gökçen'den başlamasıyla gerçekleşecek. Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan İSG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın 20 yıllık işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de 1 milyar 932 milyon euro (KDV dahil 2 milyar 280 milyon euro) karşılığı devralmıştı.


Bir yıl önceden bitirildi

30 ayda bitmesi öngörülen ancak 18 ay gibi rekor bir sürede 430 bin metrekaresi kapalı toplam 500 bin metrekare inşaatı tamamlayan İSG, toplam 500 milyon euro'luk yatırım yaptı. Halen 60'dan fazla havayolu şirketinin uçuş gerçekleştirdiği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni terminalin açılışı ile birlikte yurtdışı tarifeli uçuşların sayısında ciddi bir artış bekleniyor. THY de Avrupa'daki 7 noktaya tarifeli uçuş başlatacak./yeni şafak