Ortadoğu, Afrika ve Avrupa bölgesinin en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketi listesinde, Biotekno adlı Türk firması, yüzde 42 bin büyüme oranıyla birinci sırada yer aldı.
Her yıl Deloitte'un Ortadoğu, Afrika ve Avrupa bölgelerinde en hızlı büyüyen 500 şirketi belirlediği programın sonuçları, Londra'daki Chelsea futbol kulübünün tesislerinde düzenlenen geceyle açıklandı. Şirketlerin son 5 yıllık büyüme oranlarına bakılarak belirlenen sıralamada, 30 Türk firması yer aldı. İlk 100'e ise 8 Türk firması girdi.

Mobil iş çözümleri sunan Biotekno adlı firma yüzde 42 bin 417 büyümeyle listenin birincisi sırasında, Millenicom adlı telekomünikasyon firması yüzde 39 bin 484 büyümeyle ikinci sırada, Cetech adlı bilgi ve teknoloji firması ise yüzde 8 bin 193 büyüme oranıyla 10'uncu sırada yer aldı. İlk 10'da bu üç Türk firmasının yanı sıra, İngiliz, İrlanda, Almanya, Hollanda ve Belçika şirketleri bulundu. İlk 100'e giren diğer Türk şirketleriyle ise şöyle:

'Mobiliz şirketi yüzde 7 bin 255 büyüme oranıyla 13'üncü, Airties şirketi yüzde 5 bin 951 büyüme oranıyla 21'inci, Digital Planet şirketi yüzde 4 bin 840 büyüme oranıyla 26'ncı, Mobisis şirketi yüzde 3 bin 965 büyüme oranıyla 34'üncü, Gittigidiyor ise yüzde 2 bin 286 büyüme oranıyla 64'üncü oldu.

Listenin birincisi Biotekno şirketinin Genel Müdürü Ahmet İlhan Öney ödülünü, eşi ve ortağı Betül Öney ile birlikte aldıktan sonra yaptığı açıklamada, elde ettikleri başarının, büyük bir deneyimin, iyi bir ekibin ve 6 senenin sonucu olduğunu vurguladı. Öte yandan İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu Yatırım Müdürü Taçlan Topal, Türkiye'deki teknoloji ve yazılım firmalarının İngiltere'de yatırım imkanları konusunda yoğun talebi olduğunu söyledi./yeni şafak