Su yatağına kaçak ev yapan girişimci kimse uyanmasın diye bir minare koyup cami süsü verdi, 5 vakit ezan okutturdu. Tüm bunlar kaçak su sevkiyatı için yapıldı

Uyanık girişimciden şeytani plan! Serdil Nişancı, Beylikdüzü'ndeki su yatağının üzerine kaçak ev yaptı. Kimse uyanmasın diye minare ekleyip cami süsü verdi. 'Gönüllü imam'a ezan okuttu. 5 yıl sudan para kazanan uyanık, dümeni ortaya çıkınca tüydü

Türk'ün zekası yine 'hile'ye çalıştı. Serdil Nişancı adlı 'uyanık girişimci', Beylikdüzünde bulunan ve 'dini tesis arazisi' olarak tescil edilen arsaya, iki katlı kaçak ev yaptı. Belediyenin evi yıkmaması için binaya minare ekleyerek cami süsü verdi. Hatta 'gönüllü imam' bulup ezan bile okuttu.

İşte 5 yıl sonra ortaya çıkarılan Türkiye'ye özgü bir dolandırıcılık hikayesi...

- Serdil Nişancı, belediye planlarında 'dini tesis arazisi' olarak görünen Kavaklı Mahallesi'ndeki arsaya iki katlı ev yaptırdı.

- Yakayı ele vermemek için binanın yan cephesine plastik bir minare kondurdu. Hoparlör, floresan ve bakır bir alem eklemeyi de ihmal etmedi.

- Ardından 'İmamsız cami dikkat çekebilir' diye düşündü ve Ahmet Eroğlu adlı bir kişiyi 'gönüllü imam' olarak atadı! Erdoğlu, 1 yıl boyunca günde 5 vakit minareye çıkıp ezan okudu. Ancak camiye hiç kimsenin gelmemesi üzerine şüphelendi.

- Nişancı'nın amacı, aslında evin altındaki su kuyusunu ele geçirmek, bu kuyudan çıkardığı suları işyerlerine ve fabrikalara satmaktı.

- Binanın oldugu yerde daha önceden bulunan çeşme dönemin Belediye Başkanı Orhan Tıraşoğlu tarafından yıkılarak üzeri kapatılmıştı. Nişancı, su kuyusunun olduğu alana boru döşeyerek gizli bir su tesisi kurdu ve ticarete başladı. Tam 5 yıl boyunca inşaatlara ve fabrikalara buradan su satarak geçimini sağlamayı başardı.

- Durumun farkına varan Beylikdüzü Belediyesi, Nişancı hakkında işlem başlattı.

- Kaçak su tesisinde 'gönüllü imamlık' yapan Ahmet Eroğlu'nun geçen hafta eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile birlikte tutuklanan eski Fen İşleri Müdürü Fatih Eroğlu'nun babası olduğu ortaya çıktı.

- 5 yıl boyunca kaçak yapıdan büyük bir rant sağlayan Serdil Nişancı, belediyenin bu durumdan haberdar olduğunu öğrenince kayıplara karıştı.

'Gönüllü imam' Ahmet Eroğlu-Cami sandım meğer kaçak su satıyormuş!
Minaresi olduğu için burayı cami sanıp gönüllü imam oldum. Bir yıl namaz saatlerinde ezan okudum. Ama namaz kılmaya gelen olmuyordu. Gece geç saatlerde ise tankerler gelip buradan su alıyordu. Herkes burayı cami sandığı için kimse şüphelenmedi. Kira karşılığında hem temizlik hem imamlık yapıyorum.

Beylikdüzü Belediye Bşk. Yrd. Tahir Sert: Muhtar da suçlu yıkıp yerine cami yapacağız
Haberi duyunca olayı imardan araştırdık. Burası dini tesis arazisi olarak gözüküyor. Bina dışarıdan minareli bir mescit gibi. Ama arkadaşlarımız burada su satışının yapıldığını tespit etti. Başkanımız göreve gelmeden önce kaçak yapılara geçit vermeyeceğini söylemişti. Ne olursa olsun üzerine gideceğiz. Buna göz yuman muhtar da suçlu. Binayı yıkıp yerine modern bir cami yapacağız.

Kavaklı Mahallesi Muhtarı Necip Özhan-Tanker tanker su kaçırdılar şikayetçiyim!
Kaçak binanın bulunduğu yerde daha önce çeşme vardı. Bina yapılırken çeşmeyi yıktılar. Binanın altında su kaynağı var. Sular özel olarak kurulan bir sistemle gece tankerlere yükleniyor. Muhtar olarak bu durumdan ben de şikayetçiyim. Bu olayda benim herhangi bir suçum yok.

Akşam