80'lerin sonundan beri dokunmatik ekranlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Dokunmatik teknolojisini mimarlar, doktorlar uzun yıllardır kullanıyorlar aslında. Tüketicilerde yıllardır alışveriş merkezlerinde ya da havaalanlarında farkında olmasalar da dokunmatik teknolojisini kullandılar. Zaten hayatımızda olan bu teknolojiyi günümüzdeki teknoloji şirketleri, tüketicilere daha da gelişmiş haliyle sunuyor. Dokunmatikteki gelişmiş teknoloji tüketicilerin hayatını ve sektörü oldukça değiştirdi.

Dokunmatik telefonlar 5 yıl önce fazla tercih edilmezken şimdi ise kullanıcılar klavyeli ürünlerden hızla uzaklaşıyorlar. Dokunmatik ekran, bilgisayar, televizyon, akıllı telefonla birlikte hayatınızı dört bir yanında olmazsa olmazlardan olmaya başladı.

Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışma ile rahat çizim yapmak ya da ince işler için yine kalem gibi yardımcı ürünlere ihtiyaç olmadan parmaklarınızı kullanarak yapmanıza olanak sağlayan teknoloji geliştirildi. Çift katmanlı dokunmatik ekran ile, kaleme ihtiyaç kalmadan çok ince çizimleri bile parmaklarınızla rahatlıkla yapabilirsiniz.