Michelin ve Renault Trucks’ın ortaklaşa düzenlediği ‘En tasarruflu şoför hangi filoda’ yarışması, 27 Ekim günü Hatay’da gerçekleştirilen final ile sona erdi. 18-27 Ekim tarihleri arasında Hatay ve civar beldelerden yarışmaya katılan toplam 73 lojistik firmasının seçtiği şoförler, Michelin X Energy SaverGreen lastikleriyle donatılmış, 36 ton ağırlığa sahip Renault Premium 460.19T Optidriver+ otomatik şanzıman çekici ve treyler ile yarıştı.
Renault Trucks’ın sürüş takip sistemi Infomax raporlarındaki yakıt tüketim değerlerine göre belirlenen her günün birincileri, 27 Ekim günü final yarışına katılmaya hak kazandı.
 
Birinciye altı, ikinciye dört, üçüncüye ise iki adet Michelin lastik hediye edilen yarışmayı; Kırık Uluslararası Taşımacıktan Ali Simsar, 63 km/s hız, 23.3 lt yakıt tüketimi ve 39:10 dakikalık zamanla kazanırken; Gülsan Uluslararası Taşımacılık’tan Fevzi Gül ikinci, Elifcan Uluslararası Taşımacılık’tan İbrahim Sertel ise üçüncü oldu. 
 
Yarışmanın ardından gerçekleşen ödül törenine Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau, Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Michelin Lastikleri Pazarlama ve İletişim Direktörü Sertan Akçagöz, Michelin Lastikleri Orjinal Ekipman Satış Müdürü Ali Murat Yıldırım ve İmam Kayalı Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu katıldı.
 
Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau, en iyi yakıt performansı gösteren Renault Trucks ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Michelin’in temel hedeflerinden birinin maliyeti düşürecek lastikler üretmek olduğunu ve yeni ağır vasıta lastiği Michelin X Energy SaverGreen’in 100 km’de 1.7 lt yakıt tüketimi sağladığını da sözlerine ekledi.
 
Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, bu yarışmayı nakliye dünyasının en önemli yıldızlarından olan Hatay'da yapmaktan çok gururlu olduklarını söyleyerek, 73 firmadan 73 şoförün çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirtti ve yarışmacıları tebrik etti. Pollien; “Yakıt tasarrufunda lider Renault Premium 460 Optidriver ile Michelin X Energy SaverGreen lastikleri yakıt tasarrufunda çok iyi bir ikili oluştururken çevreyi de koruyorlar” diye sözlerine devam etti.