MaisFutebol TVI isimli Portekiz kanalına konuşan yıldız oyuncı, Beşiktaşlı taraftarlar internetteki buluşma adresi olan Forzabeşiktaş.com'da da yayınlanan röportajında; İstanbul'da kendini evinde gibi hissettiğini belirtirken "Hayatım boyunca yaptığım en iyi seçim Beşiktaş'tı" dedi.

İstanbul'da binlerce taraftar tarafından karşılanmayı beklemediğini söyleyen Quaresma, "O an hissettiklerim gerçekten anlatılmazdı" derken kendisini Beşiktaş'ta değerli hissettiğini söyledi.

"HER ŞEY O MAÇLA BAŞLADI"
2007 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ilk kez İnönü Stadı'na çıkan Quaresma, o günün hayatında dönüm noktası olduğunu söyledi.

Porto formasıyla Beşiktaş'ı yıkan yıldız oyuncu, siyah beyazlı taraftarların kendsisini alkışlamasını unutamadığını belirtirken "Aramızdaki bağ aslında orada başladı. Bugün Beşiktaş forması giyiyorsam, o günün büyük bir etkisi var" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ HAYATIMDAKİ EN DOĞRU KARARDI"
Sezon başında Beşiktaş'la birlikte kendisini isteyen kulüplerden Atletico Madrid hakkında da konuşan siyah beyazlı oyuncu, La Liga'ya neden gitmediğini şu sözlerle anlattı:

"Türkiye'yi seçtim, çünkü benim mutlu olacağım yerin orası olduğunu hissediyordum. Menajerim bana seçenekleri sundu. Karar vermemi istedi. Ve ben kendim için seçtim. Dürüst olmak gerekirse, verdiğim karar (Beşiktaş'a gelmek) hayatım boyunca verdiğim en doğru karardı."

Quaresma, Türkiye'de şu an çok mutlu olduğunun altını çizerken taraftarın kendine olan sevgisini de "Bana gerçekten çok güzel davranıyorlar ve bana her zaman güven aşılıyorlar. İnsanların bana olan sevgisini ve saygısını her zaman hissediyorum. Açıkçası, bu ülkeden çok keyif alıyorum ve gerçekten çok mutluyum" sözleriyle anlatırken Portekiz'e kısa vadede dönmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

Portekizli yıldız, kulübe girerken herkese Türkçe "Merhaba" dediğini söylerken "Ayrıca 'Afiyet olsun' yemeğin keyfini çıkar demek. Ben her zaman acıkıyorum, o yüzden bunu çok duyuyorum" ifadelerini kullandı.