Avrupa'nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA, 2012 TIPA ödüllerinde PENTAX Optio WG-2 kompakt dijital fotoğraf makinesini en dayanıklı kompakt fotoğraf makinesi olarak seçti. Seçim yapılırken fotoğraf makinesinin olağanüstü üstün görüntü kalitesi, zorlu hava ve koşullarında mükemmel dayanıklılığı ve sıra dışı koşullarda bile çalışabilmesi göz önünde bulunduruldu.

TIPA (Teknik Görüntüleme Basın Derneği) çoğu Avrupa'dan olmak üzere 14 ülkeden 29 önemli fotoğraf ve görüntüleme dergilerinin baş editörleri ile teknik editörlerinden oluşan bağımsız bir organizasyon.

01.04.2011 – 31.03.2012 tarihleri arasında tanıtılan tüm yeni fotoğraf ve görüntüleme ürünleri farklı kategoriler halinde sınıflandırılarak bu yılın kazananlarının arasından karar verildi

Fotoğraf makinesinin özellikleri ise şöyle:

Pentax Ricoh Imaging Company, LTD'nin yeni duyurduğu Pentax Optio WG-2 dijital kompakt fotoğraf makinesi su ve toz geçirmez, darbeye dayanıklı yapısının yanı sıra yüksek hassasiyetli çekimde yüksek bir görüntü kalitesi ve Full HD video kayıt özelliği sunuyor. Pentax, fotoğraf makinesi gövdesinin su geçirmezliğini biraz daha geliştiriyor. İki saat kesintisiz çalışabilen Pentax Optio WG-2 fotoğraf makinesi 12 metre derinliğinde suya, 1,5 metre yükseklikten düşüşlere, toza, sıfırın altında 10 derece hava şartlarına ve 100 kilogramlık baskıya dayanıklılık sergiliyor. Bu özellikleri, zorlu çekim koşullarında Pentax Optio WG-2'yi ideal fotoğraf makineleri haline getiriyor.

Pentax Optio WG-2 fotoğraf makinesi yüksek hassasiyetlere ayarlandıklarında bile daha düşük noise sunan, en son geliştirilen arkadan aydınlatmalı CMOS görüntü sensörüyle birlikte geliyor. ISO 6400 değerinde ışık hassasiyeti, 16 megapiksel ve yeni görüntüleme motoru sayesinde süper yüksek çözünürlükte fotoğraf çekimine olanak tanıyan Pentax Optio WG-2 ayrıca yeni Night Snap moduna sahip. Bu mod, aynı sahnedeki dört görüntünün fotoğrafını çekiyor ve ardından bunların tümünden otomatik olarak blur'suz, tek bir görüntü oluşturuyor.

H.264 kayıt formatına sahip Pentax Optio WG-2 Full HD video kaydı özelliğiyle kullanıcının saniyede 30 kare hızında kaliteli, büyük videolar (1920 x 1080 piksel) çekmesine olanak tanıyor. Pentax Optio WG-2 dijital fotoğraf makinesi ayrıca çekilmiş videoların ağır çekim playback'i için yüksek hızda bir fonksiyona ve gelişmiş video kayıt tekniklerini kolaylaştıran interval movie özelliğine sahip. Ayrıca, Optio WG-2 fotoğraf makinesinin gövdesinde harici cihazlara Full HD video ve ses çıkışına olanak tanıyan bir mikro-HDMI terminal (Tip D) de mevcut.