Dünyanın önde gelen cep telefonu üreticilerinden Nokia, Türkiye"de geçtiğimiz günlerde satışa sunulan N8 model cep telefonunun tanıtımı için Four Seasons Bosphorus Hotel"de gazetecilerle bir araya geldi.

“Nokia tarihinde en çok ön sipariş alan cep telefonu” olma özelliğine de sahip olan Nokia N8, diğer Nokia telefonlardan farklı olarak getirdiği yeni teknolojilerle dikkat çekiyor.

NOKIA N8'DEN FOTOĞRAFLAR

Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce, N8 ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “N8 ve yeni Symbian işletim sistemi ile birlikte, popüler akıllı telefon platformu üzerinde alışılmış, daha hızlı ve daha sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Tüketicilerden Nokia tarihindeki en yüksek ön siparişi alan Nokia N8"i Türkiye"de kullanıcılarla buluşturmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

12 MP KAMERA VE 16 GB DAHİLİ HAFIZA

Şimdi isterseniz Nokia N8"in donanımsal özelliklerine bakalım: Öncelikle 12 megapiksel dahili kamerası olan ve Carl Zeiss lensini kullanan N8, Xenon flaşı ile de karanlık ortamlarda yüksek kalitede fotoğraf çekimine izin veriyor. HD kalitesinde de video çekebilen N8"de video, fotoğraf ve uygulamaları saklamak için kullanıcılara 16 GB dahili hafıza sunuyor. Cihaz açıkken de entegre edilebilen MicroSD yuvası sayesinde telefonun hafızası 32 GB"a kadar yükseltilebiliyor. 3.5 inç"lik AMOLED ekrana sahip olan ve Symbian işletim sistemi alt yapısını kullanan N8, Ovi uygulamalarını da cebinize getiriyor. Ovi Store"da bulunan birçok uygulamaya erişim imkanı veren N8, örneğin Hürriyet uygulamasıyla haberleri sıcağı sıcağına kullanıcıların cebine taşırken, popüler araba yarışı oyunu Need for Speed Shift"in tam sürümünü de sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor.

N8"İ TELEVİZYONLARA BAĞLAMAK DA MÜMKÜN

Aslında N8"de oyun keyfine ayrıca değinmek gerekiyor; zira telefonda bulunan HDMI yuvası sayesinde N8, HDMI yuvasına sahip ekranlara bağlanabiliyor ve telefon üzerinden aktarılan videolar ekranlara yansıtılabiliyor. Benzer şekilde N8"de bir oyunu çalıştırdığınızda, bu oyunu yine HDMI kablosunu kullanarak büyük bir ekrana bağlayabiliyor ve telefonunuzu tıpkı “oyun konsolu gibi” kullanabiliyorsunuz.

Facebook, YouTube, Twitter gibi platformlar kolayca bağlanan ve 4 farklı renkte kullanıcılara sunulan N8, diğer Nokia akıllı telefonlarına paralel şekilde 70"i aşkın ülkede Ovi Harita yaya ve sürücü navigasyonuyla birlikte geliyor.

Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr